Oletko nähnyt näitä miehiä? Poliisi etsii kolmea väkivaltaista ryöstäjää Suomessa

Poliisi on etsintäkuuluttanut kolme Pohjois-Karjalasta olevaa miestä, jotka liikkuivat Kuopion ja Leppävirran seuduilla viikonloppuna. Heidän tämänhetkisestä olinpaikastaan Suomessa ei ole tietoa. Poliisi pyytää miehistä havaintoja.

Etsintäkuulutetut ovat Jesse Muurainen, Kimi Tervo ja Pekka Räsänen. Miehiä epäillään törkeästä ryöstöstä ja törkeästä vapaudenriistosta.

Poliisi on ottanut kiinni neljännen samoihin rikoksiin epäillyn miehen ja hänet on pidätetty.

Lisäksi poliisilla on hallussaan miesten käyttämäksi epäilty, aiemmin etsitty tummanharmaa Volvo V70 -henkilöauto. Auto löytyi Joensuusta.

Tiedossa ei ole, millä kolme kateissa olevaa miestä liikkuvat tällä hetkellä eli onko heillä jotain autoa käytössä.

Pakottivat uhrin mukaan autoon

Neljän miehen epäillään pakottaneen tuntemansa miehen henkilöautoon Joensuussa viime perjantaina. Miestä oli uhattu puukolla ja pakotettu hänet antamaan lompakkonsa ja pankkikorttinsa tunnusluku ja nettipankkitunnukset ryöstäjille.

Poliisi epäilee ryöstäjien ottaneen uhrin nimellä ja pankkitiedoilla runsaasti pikavippejä, joilla saamansa rahat he nostivat pankkiautomaateista viikonvaihteen aikana.

Uhria kuljetettiin nelikon mukana koko perjantai ja hänet kyyditettiin Kuopioon. Miesporukka oli yöpynyt hotellissa Kuopion kaupunkialueella, jossa uhri oli päässyt lopulta seuraavana aamuna eli lauantaina pakenemaan ryöstäjien käsistä.

Uhri soitti hätäkeskukseen lauantaiaamuna noin kello 8.40 ja poliisi aloitti rikossarjan tutkinnan.

Uhri on tapauksen vuoksi järkyttynyt, mutta hän ei tämänhetkisen tiedon mukaan ole sairaalahoidossa.

Nähty Kuopiossa ja Leppävirralla

Rikoksesta epäillyt miehet on nähty viimeksi lauantaiaamuna noin kello 10 Leppävirran Teboililla, mutta poliisilla ei ole tietoa heidän liikkeistään sen jälkeen.

Poliisi pyytää havaintoja epäillyistä ja tietoa heidän liikkeistään hätänumeroon 112 tai Itä-Suomen poliisille numeroon 0295 415 455 tai sähköpostiin vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi

Poliisin mukaan miehistä ei epäillä olevan akuuttia vaaraa sivullisille, mutta heitä ei tule lähestyä itse, vaan ilmoittaa havainnoistaan viranomaisille.

Kaikilla kolmella miehellä on rikostaustaa. Ainakin yksi miehistä on tuomittu aiemmin muun muassa taposta ja poliisin uhkaamisesta.

Poliisien uhkaamisesta tuomittu mies soitti itse toissa vuonna hätänumeroon ja ilmoitti odottavansa poliiseja paikalle ampuakseen heidät. Mies saatiin kiinni vasta pitkällisen piirityksen jälkeen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kolme etsintäkuulutettua miestä otettu kiinni – Poliisi: "Yleisövihjeet auttoivat"