Olisin toivonut arkkipiispalta kriisijohtamista

Imatran entinen kirkkoherra Marja-Sisko Aalto tuo onnellisena muuttokuormansa Kuopion Puijonlaaksoon aloittaakseen notaarina tuomiokapitulissa. Lähtö Helsingistä on ensi perjantaina.

- Piispa Wille Riekkisen avarakatseisuus vapautti minut uuteen elämään, tasapainoinen Aalto sanoo Helsingin Oulunkylän kodissaan muuttolaatikoiden keskellä. Mukaan Kuopioon lähtee pitkäaikainen elämänkumppani Birgitta Lindh, jonka kanssa Marja-Sisko Aalto oli aiemmin naimisissa ja avioituu taas heti, kun kirkoissa aletaan vihkiä myös sateenkaaripariskuntia.

- Kyllä sukupuolineutraali avioliitto tulee vielä meillekin.

Kirkon joukkopakoa Aalto suree. Hän odotti arkkipiispan välitöntä esiintuloa homokeskustelun kuumennuttua ja massiivisen kirkosta eroamisen alettua.

- Kriisijohtaminen unohtui. Arkkipiispan olisi pitänyt heti astua rauhoittelemaan kansaa.

Kirkosta eroavia Aalto ei ymmärrä, koska valtaosa seurakuntalaisista ja kirkonmiehistä on Aallon käsityksen mukaan samanmielisiä kuin eroajat itse.

- Eroavat menettivät myös mahdollisuutensa sanoa sanansa tulevissa seurakuntavaaleissa.

Kuopiossa Marja-Sisko Aalto toimii paitsi notaarina hiippakunnan tuomiokapitulissa myös keikkailee pitämässä messuja silloin, kun joku seudun papeista on estynyt. Seurakuntalaiset voivat myös pyytää häntä erilaisiin toimituksiin, joihin hän on alustavasti luvannut lähteä aina aikataulun ja voimien salliessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kirkosta eronnut: Kohu sai muistamaan aikeeni

Joukkopako kirkosta jatkuu ennätysvauhtia