Pentti Oinonen vaatii kriittisempää maahanmuutto linjaa - "On nynnyilty"

Perussuomalaisten kuopiolaisen kansanedustajan Pentti Oinosen mukaan puolueella olisi varaa nykyistä hieman kriittisempään linjaan maahanmuuttopolitiikassa.

Europarlamentaarikko Jussi Halla-Aho arvosteli puoluettaan maahanmuuttokysymyksen välttelystä Lännen medioiden lehtien haastattelussa sunnuntaina. Puheenjohtaja Timo Soini vastasi ”plokissaan”, että maahanmuutto on vain yksi puolueen ajamista asioista.

– Ehkä tähän maahanmuuttokysymykseen on toivottu jämäkämpää otetta, kuten Halla-aho toi julki. Ainakin Itä-Suomessa asukkaat ovat sitä mieltä, että kysymystä täytyy tulevissa vaaleissa painottaa, Oinonen sanoo.

Oinonen kertoo ymmärtävänsä, ettei Soini voi puoluejohtajana keskittyä vain yhteen kysymykseen, mutta linja voisi olla selkeämpi. Laskevat kannatusluvut osoittavat, että puolueen on kautta linjan terävöitettävä toimintaansa.

– Nyt täytyy saada ihan perusrehellisen kansan ääni kuuluviin. On menty liian paljon virran mukana ja nynnyilty.

Toisen kuopiolaisedustajan Kimmo Kivelän mielestä maahanmuuttokysymys on ollut puolueessa riittävästi esillä. Hän kertoo yllättyneensä Halla-ahon haastattelusta.

– Maahanmuuton ongelmia ei ole vähätelty, olivat ne sitten talouskysymyksiä, turvallisuuskysymyksiä tai etnissosiaalisia ongelmia, Kivelä sanoo.

Kivelän mukaan maahanmuuttokriittisyys ei kuitenkaan ole perussuomalaisten kannatuksen perusta.

– Varmasti tämä on myös maantieteellinen kysymys. Ennen kaikkea Helsingissä ja sielläkin kaupungin sisällä asia nousee eri tavalla kuin täällä.

Kivelä ei usko, että puolueen kannatuksen lasku johtuisi maahanmuuttokritiikin sivuuttamisesta, sillä yhteiskunnallinen ilmapiiri ei ole muuttunut sen suhteen dramaattisesti viime aikoina.

– Voi olla, että syksyn aikana energiaamme meni paljon Fennovoimaan ja tasa-arvoiseen avioliittolakiin, jolloin meidän omat keskeiset kysymyksemme, työ, yrittäminen ja välittäminen, jäivät taustalle.

Lisää aiheesta tiistain Savon Sanomissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Soini Halla-aholle: Maahanmuutosta ei saa riitaa