Onko ehdokkaasi täyttänyt vaalirahailmoituksen?

Savolaiset kansanedustajaehdokkaat ovat tehneet vaalirahailmoituksiaan valtakunnallista keskiarvoa aktiivisemmin. Ilmoituksen oli täyttänyt lauantaihin klo 11 mennessä 41 prosenttia Pohjois- ja Etelä-Savon ehdokkaista. Yle Uutisten mukaan keskimäärin vain noin kolmannes ehdokkaista on tehnyt vapaaehtoisen vaalirahaselvityksen.

Vaalipiirien vertailussa Etelä-Savo vetää Pohjois-Savoa pidemmän korren: eteläsavolaisista ehdokkaista 46,8 prosenttia ja pohjoissavolaisista 36,4 on selvittänyt, kuinka heidän vaalirahoituksensa muodostuu.

Puoluekohtaisessa vertailussa erot ovat suuria. Keskusta on ollut suurista puolueista selvästi kokoomusta ja sosiaalidemokraatteja aktiivisempi molemmissa vaalipiireissä. Vihreistä ehdokkaista vaalirahailmoituksen on tehnyt jokainen.

Istuvista kansanedustajista ilmoitus puuttuu Kari Rajamäeltä (sd.) ja Pentti Oinoselta (ps.) Pohjois-Savossa sekä Olli Nepposelta (kok.), Lenita Toivakalta (kok.) ja Pauliina Viitamieheltä (sd.) Etelä-Savossa.

Pohjois-Savossa selvitys uupuu puolelta vasemmistoliiton ehdokkaista, Etelä-Savossa joka kolmannelta. SDP:n ehdokkaista ilmoituksen on molemmissa vaalipiireissä täyttänyt kolme ja kokoomukselta kaksi ehdokasta.

Perussuomalaisista kampanjarahoitustaan on selventänyt Pohjois-Savossa vain Kimmo Kivelä, kristillisdemokraateista ei vielä kukaan. Samoin on pienpuolueiden laita molemmissa vaalipiireissä Muutos 2011 -puoluetta lukuun ottamatta.

Ennakkoilmoituksia on voinut tehdä maaliskuun puolestavälistä alkaen Valtiontalouden tarkastusviraston tietojärjestelmään. Vaalirahoitusilmoitusten määräaika päättyy 20. kesäkuuta.

Oheisista linkeistä voit tarkastaa, onko oma ehdokkaasi tehnyt vaalirahailmoituksen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.