Onko miesten helpompi laueta kuin naisten?

Kaikkialta saa sellaisen kuvan, että miesten on paljon helpompi saada orgasmi kuin naisten, onko näin? Jos on, niin miksi miehet laukeavat helpommin kuin naiset?

Seksiin liittyy paljon myyttejä, niistä osa koskee orgasmia. On miehiä, jotka eivät saa koskaan orgasmia, on naisia, jotka saavat jokaisessa yhdynnässä orgasmin.

On ihmisiä, jotka saavat orgasmin itsetyydytyksessä, mutta eivät yhdessä toisen kanssa seksiä harrastaessaan. On ihmisiä, jotka saavat orgasmin muussa seksissä, mutta eivät yhdynnässä.

Ihmisillä voi olla kausia, että orgasmia ei tule ja taas jonkin ajan päästä niitä taas saa.

Orgasmin saamisesta ei pitäisi tulla seksin harrastamisen tavoite - eli jos sitä ei saa, ei kuitenkaan ole millään tavoin epäonnistunut ihmisenä tai rakastajana.

Vastaaja: Lääkäri, seksuaalineuvoja Miila Halonen Väestöliiton Seksuaaliterveysklinikalta

Palstalla asiantuntijat vastaavat nuorten esittämiin kysymyksiin seksistä ja seurustelusta. Jos jokin aiheeseen liittyvä askarruttaa sinua, lähetä kysymyksesi nuoret@savonsanomat.fi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Ensimmäiset koululaiset aloittavat kouluvuotensa tänään, viimeiset ensi maanantaina

Poliisi: Miehen epäillään heittäneen koiran alas parvekkeelta, epäilty löydettiin autosta räjähteen kanssa

Syyttäjän mukaan United Brotherhoodin johtaja löi häntä arvostellutta jäsentä miekalla päähän, koska jäsen oli arvostellut johtamista

Turun terrori-iskun sankarille luetaan syytteet vahingonkorvaushuijauksesta – on myöntänyt yrittäneensä saada oikeudettomia korvauksia

Otkes: Imatran turmakoneen lentoonlähtönopeus oli liian hidas

Riskimaista tuleville matkustajille tulossa pakkotestaukset ja -karanteenit –riskimaihin on matkustettu suositeltua laajemmin

Skopjesta Turkuun tulleessa koneessa oli 24 koronatartunnan saanutta – koronatestaukset Helsinki-Vantaalla aloitettu

Koronavilkku-sovellukselle tavoitellaan miljoonaa käyttäjää kuukaudessa –  käyttö ei vaadi henkilötietoja

Vihreät aloittaisi kokeilun ansiosidonnaisen työttömyysturvan porrastamisesta ja poistaisi eläkeputken

Ari Helmisen uutisanalyysi: EU tuo apua tulevaisuusinvestointeihin – Vanhasen kassakaapissa riskiskenaariot, joihin ei ole kaavaa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.