Onko tämä myös haalarimies?

Poliisi tutkii, ryöstivätkö Mikkelin kultaliikkeen ryöstäjät toisen liikkeen Etelä-Suomessa.

Torstaina kello 16:n jälkeen tummiin vaatteisiin pukeutunut alle 30-vuotias mies meni koruliikkeeseen Vantaan Hakunilassa, sumutti kaasua myyjän kasvoille ja anasti vitriinistä kymmenien tuhansien eurojen arvosta kultakoruja.

Teko vaikutti suunnitellulta sekä paikan että saaliin suhteen.

Vain kaksi päivää aiemmin tiistaina Mikkelin keskustassa kaksi valkoisiin haalareihin ja niiden huppuihin verhoutunutta miestä ryösti Timanttiset-liikkeen samalla tavalla suihkuttamalla kaasua myyjän päälle.

Vantaan ryöstäjä puhui Viroa. Tiedossa ei vielä ole, onko tekijä sama kuin toinen Mikkelin ryöstäjistä. Muita sumutinryöstöjä ei kuitenkaan ole viime aikoina sattunut.

Molemmissa liikkeissä ryöstäjät rohmusivat mukaansa myös aivan samanlaista saalista.

Poliisi selvitti vastikään, että Mikkelin kultaliikeryöstäjillä oli ollut pakoauto odottamassa piilossa muutaman korttelin päässä.

Miehet pakenivat Maaherrankadun ja Savilahdenkadun kulman koruliikkeestä jalan pihojen poikki Ristimäenkadulle ja sieltä Savilahdenkatu 18:n takapihalle. Odottamassa oli pysäköity tumma henkilöauto, jota poliisi nyt etsii.

Savossa on tehty viime vuosina yksittäisiä suunniteltuja arvoelektroniikka- tai koruliikeryöstöjä. Ulkomaalaisten ammattikoplien ryöstöistä suurin osa on kuitenkin keskittynyt Pirkanmaan ja Lahden eteläpuolelle.

Poliisi pyytää Vantaalla valvontakameran kuvaan taltioituneesta ryöstäjästä tunnistusta ja lisää havaintoja puh. 071873 6821.

Etelä-Savon poliisi pyytää Mikkelin haalariryöstäjistä ja heidän autostaan lisää vinkkejä puh. 071875 5450 tai sähköpostitse palaute.etela-savo@poliisi.fi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.