Onko vanha tv-maksu maksamatta? Saatat päästä pälkähästä

Ennen vuotta 2013 erääntyneiden televisiomaksujen perintää on jatkettu rahastolain edellyttämällä tavalla. Perintää piti alun perin jatkaa vuoteen 2017 saakka. Perimisestä aiheutuvat kustannukset nousevat kuitenkin vanhoista maksuista saatavia tuloja suuremmiksi.

Näin ollen maksamatta jääneiden televisiomaksujen perimisestä aiotaan luopua. Hallitus esittää, että perinnästä luovuttaisiin vuoden 2014 jälkeen.

Valtion televisio- ja radiorahastossa on myös asiakkaiden liikaa maksamia televisiomaksuja, jotka palautetaan maksajille. Lainmuutos tarkoittaa sitä, että ne maksut, joita ei ole saatu palautettua vuoden 2014 loppuun mennessä, tuloutettaisiin valtion televisio- ja radiorahastoon.

Liikenne- ja viestintäministeriön mukaan viestintävirasto on aktiivisesti pyrkinyt palauttamaan liikaa maksetut televisiomaksut maksajille. Palauttamisyrityksiä jatketaan vielä koko kuluvan vuoden ajan.

Yleisin palauttamisen estävä syy on se, että palautuksen saaja ei pyynnöstä huolimatta ole toimittanut yhteystietojaan tai tilinumeroaan palautuksen tekemistä varten.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.