Onnettomuudet ja sähköviat viivästyttivät junia

Onnettomuudet ja sähköviat myöhästyttivät VR:n matkustajajunia touko-kesäkuussa. VR:n mukaan kaukoliikenteen junista noin 10 prosenttia saapui määräasemalleen yli 5 minuuttia myöhässä. Yli 15 minuuttia myöhästyi 3,6 prosenttia kaukojunista.

Myöhästelyitä aiheuttivat muun muassa Toijalassa kesäkuun puolessa välissä sattunut tavaravaunujen suistuminen sekä sähköratavauriot Pieksämäki-Kuopio- ja Karjaa-Salo-radoilla.

Pääkaupunkiseudun lähiliikenteessä junat pysyivät aikatauluissaan paremmin. Lähijunista alle 4 prosenttia saapui määräasemalle yli 3 minuuttia myöhässä. Viivästyksiä aiheuttivat Espoon keskuksessa ja Tikkurilassa tehdyt ratatyöt.

VR:n täsmällisyysluvuissa ei ole huomioitu Rautatieläisten liiton ja Rautatievirkamiesliiton työnseisauksen takia ajamatta jääneitä junavuoroja 15. kesäkuuta.

VR ajaa vuorokaudessa lähes 900 lähiliikenteen ja yli 300 kaukoliikenteen junaa sekä 500 tavarajunaa.

Uusimmat

Kotimaa

Sipilä hallitusneuvotteluista: Kaikki on vielä auki –  Rinteen mukaan menoja ei tarvitse lähteä leikkaamaan yhtään

Rikolliset lähettävät Postin nimissä taas uusia huijausviestejä

Uskaltaako kauppasodan keskelle joutuneen Huawein puhelimen vielä ostaa? – "Kuluttajasuojalaissa ei ole otettu tällaista huomioon"

Lakimiesliitto vaatii työnantajaa puuttumaan tuomareiden, syyttäjien ja lakimiesten kohtaamaan vaikuttamiseen

Kevätkylvöt etenevät hyvin, viljelijät toivovat nyt sopivasti sateita

Kuopiossa on eniten kesämökkejä koko Suomessa – tilaston ykkössija tuli niukalla erolla toiseen savolaiskaupunkiin verrattuna

Yksityisille palveluille on kysyntää, lapsiperheet osaavat jo pyytää apua ruuhkavuosiin

Keskustalaiset ovat onnistuneet nostamaan Brysseliin muitakin kuin valtakunnanpoliitikkoja – "Kiersin joka ikisen Itä-Suomen kunnan vähintään kahdesti"

Tuhkarokkoa ja lääkkeille vastustuskykyisiä bakteereja tavattiin Suomessa edellisvuotta enemmän

Enemmistö EU-vaalien ehdokkaista ei purkaisi Venäjä-pakotteita – "Tilanne on yhä lähempänä Venäjän todellista miehitystä"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.