Raju linja-autopalo Kuopion keskustassa: bussi tuhoutui moottoritien rampille

Kuopion Liikenteen linja-auto syttyi palamaan kesken ajon perjantaiaamuna noin kello 7 Kuopion keskustassa. Kuljettaja oli saanut ajettua bussin moottoritien Karjalankadun rampille, minne auto oli pysähtynyt. Hän ei kuitenkaan onnistunut sammuttamaan paloa alkusammuttimella.

Linja-auto oli siirtoajossa eikä kyydissä ollut matkustajia. Kuljettaja pääsi palavasta autosta ulos loukkaantumatta. Bussi sen sijaan tuhoutui palossa täysin.

– Ei siitä jäänyt kuin kuoret, päivystävä palomestari Kalevi Bruun selvittää.

Bussista valui moottoritien rampille öljyä ja polttoainetta. Pelastuslaitoksen yksiköt saivat sammutettua tulipalon ja onnettomuuspaikka saatiin aamun aikana raivattua.

Onnettomuuspaikan raivaus häiritsi liikennettä valtatiellä 5 pohjoiseen päin menevillä kaistoilla ja Karjalankadulle nousevalla rampilla.

– Kyllähän siitä kerkesi melkoiset ruuhkat tulla, koska vain moottoritien toinen kaista oli hetken käytössä. Nyt liikenne sujuu taas kahta kaistaa pitkin ja ruuhkat alkaa purkautua pikku hiljaa, Bruun kertoi hieman ennen kello 8.

Palon epäillään saaneen alkunsa linja-auton moottoritilasta.

– Auto oli lähtenyt matkaan Särkilahdesta. Perässä ajanut asentaja oli sanonut haistelleensa matkalla, että bussi oli kärynnyt jo jonkin aikaa, Bruun kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.