Raju linja-autopalo Kuopion keskustassa: bussi tuhoutui moottoritien rampille

Kuopion Liikenteen linja-auto syttyi palamaan kesken ajon perjantaiaamuna noin kello 7 Kuopion keskustassa. Kuljettaja oli saanut ajettua bussin moottoritien Karjalankadun rampille, minne auto oli pysähtynyt. Hän ei kuitenkaan onnistunut sammuttamaan paloa alkusammuttimella.

Linja-auto oli siirtoajossa eikä kyydissä ollut matkustajia. Kuljettaja pääsi palavasta autosta ulos loukkaantumatta. Bussi sen sijaan tuhoutui palossa täysin.

– Ei siitä jäänyt kuin kuoret, päivystävä palomestari Kalevi Bruun selvittää.

Bussista valui moottoritien rampille öljyä ja polttoainetta. Pelastuslaitoksen yksiköt saivat sammutettua tulipalon ja onnettomuuspaikka saatiin aamun aikana raivattua.

Onnettomuuspaikan raivaus häiritsi liikennettä valtatiellä 5 pohjoiseen päin menevillä kaistoilla ja Karjalankadulle nousevalla rampilla.

– Kyllähän siitä kerkesi melkoiset ruuhkat tulla, koska vain moottoritien toinen kaista oli hetken käytössä. Nyt liikenne sujuu taas kahta kaistaa pitkin ja ruuhkat alkaa purkautua pikku hiljaa, Bruun kertoi hieman ennen kello 8.

Palon epäillään saaneen alkunsa linja-auton moottoritilasta.

– Auto oli lähtenyt matkaan Särkilahdesta. Perässä ajanut asentaja oli sanonut haistelleensa matkalla, että bussi oli kärynnyt jo jonkin aikaa, Bruun kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Saarikon mukaan Kulmunin ministeriero herätti kentällä pohdintaa puoluejohtajan asemasta – "Olen aivan varma, että tämä kisa tarvittiin"

Keskusta haluaisi eläkerahastot tukemaan suomalaista omistajuutta, mutta yhtiöistä muistutetaan painoarvon olevan jo nyt korkea

United Brotherhoodin johtajaksi epäillyn miehen mukaan jäsenten huumeidenkäytön valvominen virtsatesteillä oli veljeyttä: "Pidetään toisista huolta, kun joillain lähtee vähän laukalle"

Miksi et lahjoittaisi hiuksiasi hyväntekeväisyyteen? – "Minua lohdutti ajatus siitä, että jonkun lapsen tai nuoren itsetunto kohoaa tekoni ansiosta", kertoo hiuslahjoituksen tehnyt Sofia, 29

Liikenneministeriö neuvottelee terveysturvallisuuden ohjeista joukkoliikenteeseen – Finnair edellyttää jo maskipakkoa

Ministeri Pekonen: "Kannustan työpaikkoja jo nyt siirtymään etätyöskentelyyn niiltä osin kuin mahdollista"

Pekka sai pankkiautomaatista setelin, josta kiinnostui ensin kaupan kassa, seuraavaksi vartija ja sitten poliisi

Poliisi: Tornion räjähdykseen ei näytä liittyvän terroristista motiivia

Poliisi vahvistaa: Helsingissä viime viikolla paljastunut henkirikos on paloittelusurma –  12 ihmistä vangittuna

Suomessa todettu vuorokaudessa 29 uutta koronavirustartuntaa –  Husin apulaisylilääkäri: "Trendi on ylöspäin, mistä pitää olla huolestunut"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.