Operaatio katuhiekka on käynnissä Kuopiossa, onko autosi hukassa?

Katuhiekkaa poistetaan Kuopion kaupungin keskustasta paraikaa täydellä höyryllä. Operaatio alkoi aamuyöllä neljän aikaan, ja valmista tulee arvion mukaan sunnuntaina noin kello 22.

– Homma on hyvällä alulla, ja pääsimme aloittamaan hyvissä ajoin, kun pakkanen ei ollut aiheuttanut liukkautta, työnjohtaja Mikko Koponen kertoo.

Ihmiset ovat muistaneet pysäköintikiellon kohtuullisesti. Koposen mukaan noin 20 autoa on jouduttu siirtämään operaation tieltä pois kauemmaksi rännikaduille.

Tiedot siirretyistä autoista päivittyvät sunnuntai-iltapäivään mennessä kaupungin internetsivuille ja poliisin tilannekeskukseen. Mikäli ajoneuvoaan ei käy hakemassa pois kahden päivän sisällä, siirretään se seuraavaksi kaupungin varastoon. Silloin maksettavaksi tulevat myös varastosiirron kustannukset.

Pysäköintikiellot ilmestyivät keskustan katukuvaan jo perjantaina. Pysäköidä saa maksuttomasti Vuorikadun pysäköintialueelle perjantai-illan ja maanantaiaamun välillä. Haapaniemen pysäköintitalo on avoinna päivittäin aamukuudesta iltakymmeneen.

Lisäksi auton saa poikkeuksellisesti pysäköidä rännikaduille, kunhan pysäköidessään huomioi normaalit liikennesäännöt ja hälytysajoneuvoliikenteen. Auton voi jättää myös musiikkikeskuksen ja sataman pysäköintialueille ilman sakotusvaaraa.

Pysäköintiä ohjataan väliaikaisilla liikennemerkeillä, joita noudattamalla välttyy pysäköintivirhemaksuilta ja ajoneuvon siirrosta aiheutuvilta kuluilta.

Hiekoituksen poisto kaduilta tehdään sunnuntaina kahdessa työvuorossa. Mikäli työ jää jostain syystä kesken, jatkuu puhdistusoperaatio jälleen maanantaiyönä kello neljän aikaan.