Opettajat ja lukiolaiset haluavat alv-alennuksen myös digitaalisiin oppimateriaaleihin

Opetusalan Ammattijärjestö (OAJ) ja Suomen Lukiolaisten Liitto (SLL) haluavat, että mahdollinen arvonlisäveroalennus ulotetaan myös digitaalisiin oppimateriaaleihin.

Euroopan komission linjaus antaa jäsenmaille mahdollisuuden laskea digilehtien ja e-kirjojen arvonlisäveron printtimedian tasolle, ja pääministeri Juha Sipilä (kesk.) on ilmaissut suhtautuvansa asiaan myönteisesti. Suomessa digilehtien ja digitaalisten oppimateriaalien arvonlisävero on 24 ja printtilehtien ja -kirjojen kymmenen prosenttia.

– Nykytilanne on kummallinen: verotuksella tuetaan printissä pitäytymistä, vaikka koulutuksen digitalisaation etenemisen kannalta laadukkaiden ja kohtuuhintaisten digimateriaalien yleistyminen on aivan olennaista, sanoo OAJ:n erityisasiantuntija Olavi Arra.

Digitaalisten oppimateriaalien yleistymisen on toivottu pienentävän opiskelijalle koituvia kustannuksia. Lukiolaisten mukaan säästö ei ole ollut merkittävä.

– Lukion kustannukset lukiolaiselle ovat jo yli 2 600 euroa – kipuraja on ylitetty aikoja sitten. Arvonlisäveron alennuksen siirtyminen kuluttajahintoihin olisi palvelus myös lukiokoulutuksen saavutettavuudelle, sanoo SLL:n puheenjohtaja Elli Luukkainen.

Uusimmat

Kotimaa

7 000 asukkaan kaupunki sai kaksi kansanedustajaa, 54000 asukkaan kaupunki ei yhtään – "Nyt meillä on suorat yhteydet Arkadianmäelle"

Väitös: Rekkakuskien työ on täynnä "rytmihäiriöitä" ja ristiriitaisia odotuksia

Lähijunia kohtaan on virinnyt uutta kiinnostusta – pullonkaulana rataverkon tukkoisuus

Oulun laajan hyväksikäyttö- ja raiskausepäilyn ensimmäinen käräjäkäsittely alkaa tänään

Eduskunta aloittelee uutta vaalikautta – kansanedustajien valtakirjat tarkastetaan tänään

Yhden teepaidan valmistaminen kuluttaa saman verran vettä kuin ihminen juo 2,5 vuodessa: "Avaa vaatekaappisi ovi, ja aloita syvähenkinen mietiskely omista kulutustottumuksistasi"

Kotkassa syttyi palo Finexin 1  500 neliön teollisuushallissa – palo saatu toimitusjohtajan mukaan sammutettua

Eduskunta aloittaa työnsä tiistaina uudella kokoonpanolla

Jenni Passi haluaa välttämättä lapsen, jolla on Facebookin perustajan Mark Zuckerbergin geenit – kirjailija Jussi Lehmusvesi paljastaa, miksi

Munkki tarvitsee rekkakuormallisen huumorintajua, joten Isä Nasari joutuu kiusaukseen aina kun hän näkee tekstin: "Munkin tekee mieli kahvia"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.