Opetusala haluaa uusia kurinpitokeinoja kouluihin

Opetusalan järjestöt ja Suomen Vanhempainliitto haluavat opettajille uusia kurinpitokeinoja perusopetuslain muutosten avulla.

Yksi järjestöjen ehdottamista uusista keinoista on rehtorin oikeus evätä vaarallisen oppilaan oikeus opetukseen enintään kolmen päivän ajaksi. Nyt opetus voidaan evätä vain jäljellä olevan työpäivän ajaksi.

- Opetuksen epäämiseen kolmen päivän ajaksi liittyisi aina velvoite, että sosiaalitoimen ja kouluterveydenhuollon on seitsemän päivän kuluessa tiedon saatuaan ryhdyttävä selvittämään oppilaan ja tämän perheen hyvinvointia, sanoo Opetusalan ammattijärjestön OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen järjestöjen tiedotteessa.

Uutta olisi myös rehtorin ja opettajan oikeus ottaa oppilaalta pois häiritsevä tai turvallisuutta vaarantava esine. Nyt opettajat voivat vain pyytää esineiden vapaaehtoista luovutusta.

Opetusministeri Jukka Gustafsson (sd.) saa lainmuutosesitykset luettavakseen tänään. Esitysten takana ovat OAJ:n ja Vanhempainliiton lisäksi Suomen Rehtorit ry sekä Opetus- ja sivistystoimen asiantuntijat Opsia ry.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

 

 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.