Opetusala haluaa uusia kurinpitokeinoja kouluihin

Opetusalan järjestöt ja Suomen Vanhempainliitto haluavat opettajille uusia kurinpitokeinoja perusopetuslain muutosten avulla.

Yksi järjestöjen ehdottamista uusista keinoista on rehtorin oikeus evätä vaarallisen oppilaan oikeus opetukseen enintään kolmen päivän ajaksi. Nyt opetus voidaan evätä vain jäljellä olevan työpäivän ajaksi.

- Opetuksen epäämiseen kolmen päivän ajaksi liittyisi aina velvoite, että sosiaalitoimen ja kouluterveydenhuollon on seitsemän päivän kuluessa tiedon saatuaan ryhdyttävä selvittämään oppilaan ja tämän perheen hyvinvointia, sanoo Opetusalan ammattijärjestön OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen järjestöjen tiedotteessa.

Uutta olisi myös rehtorin ja opettajan oikeus ottaa oppilaalta pois häiritsevä tai turvallisuutta vaarantava esine. Nyt opettajat voivat vain pyytää esineiden vapaaehtoista luovutusta.

Opetusministeri Jukka Gustafsson (sd.) saa lainmuutosesitykset luettavakseen tänään. Esitysten takana ovat OAJ:n ja Vanhempainliiton lisäksi Suomen Rehtorit ry sekä Opetus- ja sivistystoimen asiantuntijat Opsia ry.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

 

 

 

Uusimmat

Kotimaa

Etelässä paistaa, pohjoisessa päivä on epävakainen

Helsinki Pride -viikko alkaa, liike-teemalla halutaan lisätä tietoa vähemmistöryhmien yhteisestä historiasta

Suurin osa eduskuntapuolueiden johtajista ei sallisi sukupuolen korjaamista alaikäisille – Helsinki Pride: "Lasten oikeuksia koskeva kysymys"

Muutaman kymmenen hengen mielenosoituksesta koko kansan juhlaksi – Pride-kulkue on paisunut sateenkaariväen tapahtumasta kymmeniätuhansia marssijoita kerääväksi yleisötapahtumaksi

Miten huumepoliisin päällikköä Jari Aarniota alettiin epäillä huumekauppaa pyörittäneeksi Pasilan mieheksi? Hovioikeus antaa ratkaisunsa niin sanotussa tynnyrijutussa torstaina

Juhannus oli sään ääripäiden juhlaa: Yhtäällä hellettä ja toisaalla lähellä nollaa, 10  000 salamaa ja myrskypuuskia

Juhannusjuhlinta jatkui aattoa maltillisemmin – vesillä kaikkiaan viisi kuolemaa, liikenteessä kaksi

Perämoottorivene upposi Sundomin saaristossa Vaasassa, matkustajat pelastautuivat kivelle

Vesijetin kyydistä pudonnut mies pelastettiin Vanajanselällä, poliisi epäilee juopumusta

Ilmastohuoli painaa yhä useammin rippikoululaisten mieltä – "Ympäristökysymykset ovat kristillisen uskon ytimessä"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.