Opetusalalla ja hoitoalalla avautuu eniten työpaikkoja

Tulevaisuudessa työllistävät hoitoalat, liikenne, kauppa ja rakentaminen, kertoo Opetushallitus. Kaikkein eniten työpaikkoja ennakoidaan avautuvan sosiaali- ja terveysalan ammateissa sekä opetusalalla. Töitä riittää runsaasti myös kauppiaille ja myyjille.

Opetushallituksen hankkeessa on ennakoitu työvoiman ja koulutuksen tarvetta 2020-luvulla. Opetusneuvos Ilpo Hanhijoki kertoo, että työvoiman tarve johtuu osin alojen kasvusta ja osin eläkkeelle jäävien suuresta määrästä.

- On vaikea sanoa, että ihan varma työpaikka olisi olemassa millään alalla, mutta näillä aloilla työllistymismahdollisuudet ovat hyvät, Hanhijoki sanoo.

Supistuvia aloja puolestaan ovat monet perinteiset teollisuuden alat ja toimistotyö. Hanhijoen mukaan uutta työvoimaa tarvitaan kuitenkin korvaamaan eläkkeelle jääviä lähes kaikilla aloilla, vaikka työpaikkamäärä vähenisikin.

Uusimmat

Kotimaa

Komission puheenjohtaja valitsee tiimiä – "Kaksi komissaariehdokasta on järkevää tässä vaiheessa"

Helsingissä ja Lapissa liki 20 prosenttiyksikön kuilu äänestysaktiivisuudessa – "Se on ihan todella valtava ero"

Metroliikenne Myllypurosta keskustaan toimii jälleen

Nuorta miestä ja tyttöä syytetään liikuntarajoitteisen naisen murhasta, tyttö oli epäillyn teon aikaan 15-vuotias

Katainen: Suomella mahdollisuudet EU-komission varapuheenjohtajuuteen

Upin Tiilikainen: EU-kriittisten edustajien pitää löytää yhteinen linja, jos ne haluavat vaikutusvaltaa Euroopan parlamentissa

Lapset kertovat alasti riisuttamisesta, eristämisestä ja työntekijöiden rasismista Loikalan kartanon lastensuojeluyksikössä – "Mä hakkaan sua niin kauan, että sulle tulee mustelmat näkyviin"

Rinne uskoo yhä hallitusohjelman valmistuvan tällä viikolla

Alkoholilaki uudistui, kulutus kääntyi kymmenen vuoden tauon jälkeen nousuun

Puolustusministeri Niinistölle moitteet oikeuskanslerilta: Valtiosääntöoikeuden asiantuntijoiden nimittely "perustuslakitalebaneiksi" epäasiallista ja henkilöön käyvää

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.