Opiskelija: Sairaanhoitajaksi pääsee liian helpolla, tentteihinkin saa vastaukset Googlesta

Viimeisen vuoden sairaanhoitajaopiskelija Minna Huovinen kirjoittaa Savon Sanomien Lukijan Sanomissa suoraan siitä, että sairaanhoitaja pääsee koulutuksesta liian helposti läpi ja että opetuksen taso on heikentynyt.

Huovinen opiskelee Savonia-ammattikorkeakoulussa sairaanhoitajan koulutusohjelmassa ja on valinnut päätoimisen päiväopiskelun, eikä työn ohella suoritettavaa monimuotokoulutusta.

– Silti koulussa on ollut yhteensä todella vähän opetusta. Lukujärjestyksissä on usein tyhjiä viikkoja, ja useana koulupäivänä tunteja on vain muutama. Oppitunnit loppuvat lähes aina noin tunti ennen suunniteltua päättymisaikaa, ja usein niitä myös perutaan, Huovinen kirjoittaa.

Hänen mielestään lukuisat nettikurssit ja itseopiskelu eivät ole hoitotyössä paras mahdollinen vaihtoehto.

– Jos jokin asia jää opiskelijalta epäselväksi, niin harvoin on tilaisuutta kysyä siitä opettajalta. Lähtökohtaisesti kaikki kurssit on kuitenkin helppo päästä läpi riippumatta siitä, onko todellisuudessa mieleen jäänyt mitään.

– Erityisesti netissä tehtävät kokeet ovat lähinnä turhia muodollisuuksia, sillä vastauksethan voi aina googlettaa vaikkapa porukalla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Sairaanhoitaja pääsee koulutuksesta liian helposti läpi

Uusimmat

Kotimaa

Kalat saavat odottaa: Vesilain uudistus ei räjäytä patoja vielä vuosiin – Ministerin mukaan uudistus ”ei ole helppo harjoitus"

Hovioikeus käsittelee viimeistä syytettä isossa jengijutussa, jota tutkitaan yhä KRP:ssä – kokonaisuus poiki United Brotherhoodin lakkauttamiseen tähtäävän kanteen

EIT:ltä tulossa ratkaisu tapauksessa, jossa mies tapettiin Irakissa – palauttiko Suomi miehen Irakiin väärin perustein?

Valtio-omistaja syynää tänään Postin vuokratyövoiman käyttöä

Omistajaohjausministeri Paatero vaatii Postia lopettamaan vuokratyövoiman käytön lakon ajaksi – "valtionyhtiöiden ei tule käyttää rikkurityövoimaa missään olosuhteissa"

Helsingin apulaispormestari Razmyar luottaa EM-kisapaikan juhlijoiden ymmärrykseen – Manta-patsasta ei aidata kiipeilijöiden varalta

Saamelaisten totuus- ja sovintokomission perustaminen etenee

Kohuttu ajokorttitietopalvelu avataan vihdoin uudelleen – tarjolla on vain näitä tietoja

Keskusta haluaa syntyvyyden laskusta "säästyneet" lapsilisät korotuksina nykyisiin lisiin – eduskunnan ajankohtaiskeskusteluun lapsimyönteisestä politiikasta saatiin kytkettyä myös koulun joulujuhlat ja Postin palkat

EU:ta kuohuttanut nimikiista yritetään taputella pikkumuutoksella: Eurooppalaisen elämäntavan suojeleminen muuttuu edistämiseksi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.