Oppilaat närkästyivät oluttölkeistä koulun ruokalassa – näin koulu vastasi

Kuopion Hatsalan koululla vietettiin torstaina uuden ruokalan harjannostajaisia. Monien silmiin osui kuitenkin sosiaaliseen mediaankin jaettu video, jossa ruokalan pöydillä on useita oluttölkkejä samaan aikaan, kun oppilaat esiintyvät ruokalassa.

Hatsalan koulun jakamaan videoon on tullut useita kysyviä kommentteja oluttölkeistä.

– Minkä takia täällä esitellään alkoholia yläasteen Instagramissa? Ymmärrän kyllä, että tämä internet kiehtoo teitä aikuisia ja pakkohan tänne on jakaa kaikki, mitä mieleen tulee, kirjoittaa 17-vuotias kuopiolaismies.

Myös Savon Sanomat sai suoran yhteydenoton oppilaalta, joka ihmetteli alkoholin tarjoilua koulussa.

Hatsalan koulun rehtori Taina Vainio sanoo, että kyse on rakennusmiesten perinteestä, jossa harjannostajaisissa tarjotaan hernekeittoa, ja olutta yhtenä ruokajuomavaihtoehtona.

– Alaikäiset oppilaat esiintyivät ennen tilaisuutta ja ennen kuin oluttölkkejä avattiin. Kyllähän he näkivät tölkit pöydällä, mutta ei sitä heille tarjottu.

Tilaisuudesta vastaavan Kuopion Tilakeskuksen rakennuttajainsinööri Marko Väätäinen puolestaan kertoo, että alkoholi oli alunperin tarkoitus laittaa esille vasta sen jälkeen, kun oppilaat ovat esiintyneet.

– Kyllä siitä etukäteen keskusteltiin, mutta en tiedä mitä on tapahtunut, kun alkoholi olikin pöydässä aikaisemmin kuin oli sovittu, Väätäinen sanoo.

Hän ei kuitenkaan näe suurta ongelmaa asiassa.

– Kyllähän alaikäiset pääsevät myös ravintolaan, jossa voivat nähdä alkoholia. Ei tämän pitäisi millään tavalla olla moraalitonta.