Osa Porvoosta vapautui veden keittämisestä

Veden keittokehotus on purettu tänään Porvoon Kilpilahden teollisuusalueella ja Svartbäckissä. Eilen vettä ei tarvinnut enää keittää Saksalan pohjois- ja länsipuolisilla alueilla.

Veden keittämisestä luovutaan alueittain sitä mukaa kuin varmistutaan, että klooripitoinen vesi on levinnyt vesijohtoverkostossa.

Porvoon vesi jatkaa vesijohtoverkoston tehostettua kloorausta vielä useita viikkoja. Myös vesitorneja ja vedenottamoilta lähtevää vettä kloorataan.

Kloorin pumppaaminen vesijohtoverkostoon voi aiheuttaa veden tilapäistä samentumista ja ärsytysoireita herkimmille. Kloorin haju ja maku heikkenevät, jos vettä seisotetaan astiassa tai vesi keitetään. Klooripitoista vettä voi käyttää normaalisti peseytymiseen, tiskaamiseen ja pyykinpesuun.

Uusimmat

Kotimaa

Poliisi: Karhu tuli tielle ja törmäsi autoon Ilomantsissa

Helpottunut lehmä vedettiin ylös lietealtaasta kolmen metrin syvyydestä Ruokolahdella – nosto-operaatiossa traktori ja lähes 10 miestä

Kaikkien kuntien tietoturvassa olisi parantamisen varaa – Lahteen kohdistuneessa kyberhyökkäyksessä tuhat tietokonetta saastui

Neuvostovankeja kohdeltiin maatiloilla yleensä hyvin, tiukat ohjeet eivät uponneet isäntäperheisiin – Tutkimukseen haastateltujen jatkosodan ajan lasten mukaan vankien kanssa syntyi usein ystävyys

Monet perheet kokevat vauvan normaalinkin yöheräilyn ongelmaksi – "Normaali on usein paljon odotettua huonompaa kuin vanhemmat luulevat"

HS: Jutta Urpilainen siirtynee EU-komissaariksi suoraan vanhempainvapaalta, perheeseen tulee toinen lapsi

Hämeenlinnassa paljastetaan väittelyä herättänyt Lotta-patsas

Seinäjoella kaksi nuorta miestä kuollut auton törmättyä puuhun

Kultarannassa keskustellaan jälleen ulko- ja turvallisuuspolitiikasta – teemana maailman murros ja Euroopan tulevaisuus, päävieraana Saksan liittopresidentti

Nato-asiantuntija HBL:lle: Ei ole varmaa, hyväksyisikö Trump Suomen jäsenhakemuksen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.