Osa-aikaeläke pysyy ennallaan

Osa-aikaeläkkeelle pääseminen vaikeutuu vasta vuoden kuluttua. Useat eläkelain muutokset astuivat voimaan vuodenvaihteessa, mutta osa-aikaeläkkeen osalta vasta 2011.

Tuolloin eläkkeen alaikäraja nostetaan myös valtiolla ja kunnissa 58 vuodesta 60 vuoteen. Samalla parannetaan nuorena työkyvyttömyyseläkkeelle jäävien eläkkeen tasoa. Eläke alenee aiempaa vähemmän työkyvyttömyyseläkkeen muuttuessa vanhuuseläkkeeksi.

Osa-aikaeläkkeen muutokset koskevat vuonna 1953 tai sen jälkeen syntyneitä.

Työeläkkeen ansaintaa vuorotteluvapaan ajalta ehdotetaan muutettavaksi niin, että 55 prosenttia vuorottelukorvauksen perusteena olevasta ansiosta kartuttaa eläkettä.

Kuntien ja valtion eläkejärjestelmään tehtävät muutokset ovat samanlaisia kuin jo aiemmin päätetyt yksityisen eläkejärjestelmän muutokset.

Myös osasairauspäivärahaa koskevat säännökset muuttuvat. Henkilöllä on vastedes mahdollisuus työskennellä osa-aikaisesti ja saada lisäksi päivärahaa työkyvyttömyyden alusta lukien sairauspäivärahalle säädetyn omavastuun jälkeen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Hallituspuolueet lähtevät sorvaamaan budjettia "kaikki mulle heti" -asetelmassa – synkät talousennusteet uhkaavat tulevaisuuteen venyviä uudistuksia

Kun Esperi Caren hoivakodin toiminta Kristiinankaupungissa oli keskeytetty ja vanhustenhoitokohu alkanut, valvontaviranomaisista kanneltiin – Apulaisoikeusasiamies ei ryhdy toimenpiteisiin: "Kirjoituksenne ei antanut aihetta"

Poliisi etsii yhä Järvenpään ampujaepäiltyä, sivullisille ei uskota olevan vaaraa

Merihätään Viron aluevesillä joutunut huvivene pääsi Suomen puolelle – rahtialus suojasi tuulelta, yksi evakuoitiin pelastuskopterilla

Postin tietoliikenneongelma ratkaistu, palvelut toimivat taas – osa sanomalehdistä jäi sunnuntaina jakamatta

Mies löytyi kuolleena Joensuussa – poliisi otti kiinni kaksi taposta epäiltyä

Sunnuntain mahtava museosää jatkunee ensi viikolla – hurrikaanin jälkimainingit näkyvät runsaina sateina, luvassa jopa lunta

Huippukokki Jenni Tuominen kokkaa Suomi-ruokaa eurodiplomaateille – EU-edustusto kylpee savussa, kun pihalla valmistuu satoja kiloja savukalaa

Poliisi vaitonainen Järvenpään laukauksista

Sadepulaa ei ole näköpiirissä – Etelä-Suomeen on annettu sunnuntaiksi ukkosvaroituskin

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.