Osa maakunnista menettää äänitorvensa

Sanomalehtien liiton puheenjohtajan ja mediakonserni Keskisuomalaisen toimitusjohtajan Vesa-Pekka Kangaskorven mielestä nykyinen kehitys tarkoittaa sitä, että osa maakunnista menettää oman perinteisen äänitorvensa. Kangaskorpi puhui maakuntalehtien ansainnasta keskiviikkona Kunnallisalan kehittämissäätiön järjestämässä Median murros -seminaarissa Helsingissä.

–Nykyisellä ansainnalla emme pysty säilyttämään Suomessa koko maan kattavaa alueellista moniarvoista mediatarjontaa. Ja ainakin minusta Suomi ja maakunnat ansaitsevat sellaisen.

Kangaskorpi näkee maakuntalehden erittäin tärkeänä oman alueensa kehittäjänä.

–Osalla maakunnista lehti varmaankin säilyy, ja siitä tulee yksi keskeinen menestystekijä maakuntien ja alueiden keskinäisessä kisassa.

Kangaskorven mielestä maakuntalehtien asema ansaitaan journalismilla ja sisällöllä.

–Maakuntalehden ja alueellisten sanomalehtien tehtävä on olla paikallisen tavallisen ihmisen puolella.

Kangaskorpi muistuttaa, että maakunnallinen media tarvitsee reilut ja tasapuoliset kilpailuedellytykset niin kansainvälisten jättien kuin verovaroin rahoitetun valtiollisen median kanssa.

–Ylen arvostelussa olemme ajoittain menneet väärille urille mutta puhuttaessa monikansallisista jäteistä on vaikea ymmärtää miksi esimerkiksi veroympäristömme on tehty lainsäätäjän toimesta vaikeammaksi kuin kansainvälisten toimijoiden.

Hän ottaa kantaa valtionvarainministeriön suunnitelmiin nostaa lehdistön arvonlisäveroa edelleen.

–Maakuntien kannalta alvin nostolla olisi dramaattiset vaikutukset. Lehtiyhtiöt joutuvat käynnistämään vielä kesken olevien tehostamisten ja väenvähennysten jatkoksi uuden kierroksen.

Savon Sanomat on osa Keskisuomalainen-konsernia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.