Osassa Kairoa yhden yön ulkonaliikkumiskielto

Kairossa Egyptin puolustusministeriön rakennuksen ympärille on julistettu öinen ulkonaliikkumiskielto ankarien yhteenottojen jälkeen. Alustavan tiedon mukaan määräys koskee vain lauantain vastaista yötä.

Maata hallitseva sotilasneuvosto varoitti toimivansa "päättäväisesti" kaikkia kieltoa rikkovia vastaan.

Ainakin kaksi ihmistä on saanut surmansa kahakoissa turvallisuusjoukkojen ja sotilashallintoa vastustavien tuhansien mielenosoittajien välillä. Lisäksi ainakin 130 on loukkaantunut. Ministeriötä puolustaneet joukot ovat käyttäneet kyynelkaasua ja ampuneet varoituslaukauksia ilmaan.

Egyptissä pidetään myöhemmin tässä kuussa ensimmäiset presidentinvaalit viime vuoden kansannousun jälkeen. Tunnelmaa vaalien alla on kiristänyt se, ettei useita ehdokkaita ole lopulta kelpuutettu mukaan kisaan. Toisaalta mukana on syrjäytetyn presidentin Hosni Mubarakin hallintoon kuuluneita henkilöitä.

Uusimmat

Kotimaa

Kompostointitarkastuksessa tsekataan, että kaikki on kunnossa – katso video

Vajaat työtunnit lisääntyneet varsinkin kaupan alalla – PAMin uusi puheenjohtaja Annika Rönni-Sällinen: "Osa-aikatyötä tarvitaan, mutta ei näin paljon kuin nyt tehdään"

Helsingin Sanomien selvitys: Google on Brysselin ahkerin lobbaaja

Hovioikeus ratkaisee tänään, syyllistyikö solvauksia laukonut Ilmavoimien eversti rikoksiin – myös ex-komentajan jälkitoimet puntarissa

Kittilän kunnanvaltuusto jätti kaikki nimitykset odottamaan oikeuden päätöksiä

Viikon puolivälissä viilenee – Keski-Euroopan helteet eivät yllä Suomeen

Lähes 7  000 suomalaista elää avioliitossa tai rekisteröidyssä parisuhteessa samaa sukupuolta olevan kanssa – "virallisia" sateenkaarilapsiperheitä vain 785

Supo: Isis-leiriltä palaavat naiset todennäköisesti lisäävät terrorismin uhkaa Suomessa

Ministerit täydensivät tietoja omistuksistaan ja veloistaan: Rinne ilmoitti omistavansa sadantuhannen euron moottoripurren puolisonsa kanssa

Supo: Isis-leiriltä palaavat naiset todennäköisesti lisäävät terrorismin uhkaa Suomessa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.