Ota kevät- ja kesätrendit haltuun Paola Suhosen vinkeillä

Jo pitkään muodissa olleet pyjamahousut saavat kaverikseen tänä keväänä pyjamapaidan – ainakin jos on uskominen useiden suurten muotitalojen kevät/kesä 2016 -näytöksiä. Pyjamia nähtiin muun muassa Dolce & Gabbanan ja Alexander Wangin muotinäytöksissä.

Jos pyjaman käyttö muualla kuin kotioloissa ei tunnu vielä omalta jutulta, voit kokeilla ensin muita kevään ja kesän trendejä.

Vaatesuunnittelija Paola Suhonen kävi läpi valitsemiamme näytöskuvia ja kertoi, mitä trendejä asukokonaisuuksissa on nähtävillä, ja mitä asuista kannattaisi poimia talteen omaa vaatekaappia ajatellen.

 

Chanel

Mitä trendejä asussa on nähtävillä?

1. Kokopitkät mekot ovat tulleet takaisin. 2. Painokuvioitu farkku. Erilaisia farkkujen pesuja ja kloorauksia on ollut, mutta nyt muodissa on printattu farkku. 3. Chanel varioi aina klassista käsilaukkuaan: nyt siitä on tehty iso versio. Välillä muodissa olivat 1980–90-lukua henkivät pienet käsilaukut, mutta nyt kassimaiset jättilaukut ovat tulossa muotiin. 4. Eri genrejen sekoitus. Asukokonaisuudessa sekoitetaan hippi- ja teknovaikutteita keskenään. Esimerkiksi röyhelöissä on hippivaikutteita urbaanilla tavalla, sen sijaan aurinkolasit ovat aika teknovaikutteiset. 5. Läpikuultavuus kengissä viittaa 2000-luvun alkuun. Nyt on taas enemmän muovisia kenkiä.

Mitä kannattaisi hankkia omaan vaatekaappiin?

Printattu farkku on varma kesähitti. Jos löytää vaikka vanhan farkkuhameen, siihen voi tehdä itse trendikkään loppusilauksen painamalla kankaaseen kuvioita.

 

 

  

Giorgio Armani

Mitä trendejä asussa on nähtävillä?

1. 1980-luku jatkuu: isoja korviksia, karkkiväriraitoja. Kankaan "liukuvärjäys" on tehty printtitekniikalla, joka näyttää liukuvärjäykseltä, mutta on vain efekti. 2. Kahden eri tyylin sekoittamista. Kasarijenkkilook, johon raidat kuuluvat, yhdistettynä klassiseen, Chanel-henkiseen takkiin. 3. Raidat ovat iänikuinen kesätrendi. 4. Mätsäys on tullut takaisin. 80-lukuun kuulunut asusteiden yhteensovittaminen on ollut pitkään poissa muodista.

Mitä kannattaisi hankkia omaan vaatekaappiin?

Samaa väriä tai kuosia olevat kengät ja laukku. Esimerkiksi punaiset kengät ja punainen käsilaukku voivat olla piristävä juttu.

 

 

 

Gucci

Mitä trendejä asussa on nähtävillä?

1. Asu on niin seiskari (70-lukulainen) kuin olla ja voi: materiaaleja, kauluksen muotoa ja trumpettilahkeita myöten. 2. Pitsi nousee esille vahvana. Tänä kesänä värikkäät pitsit, kuten tumma fuksia, pinkki, ruskea ja vihreä, ovat todella in. 3. Farkuissa on uudenlainen, vähän nukkainen pinta. 70-luvulla farkkukangas saattoi olla tämäntyylistä.

Mitä kannattaisi hankkia omaan vaatekaappiin?

Jotain tosi juhlavaa ja läpinäkyvää, kuten pitsiä, ja yhdistää se arkiseen, simppelisti leikattu farkkuhameeseen tai farkkuihin.

PAOLAN SUOSIKKI: "Tämä asu on lempparini neljästä näkemästäni asusta. Näen asun myös naisille sopivana – joko sellaisenaan tai niin, että farkkujen tilalla on farkkuhame."

 

 

 

Saint Laurent

Mitä trendejä asussa on nähtävillä?

1.1980-luvun glamrock. Yksi hyvin vahvasti esille nouseva asia on David Bowien tyyli, vaikka kokonaisuus on tietysti tehty ennen Bowien kuolemaa. Seuraavassa sesongissa tullaan näkemään varmasti monta Ziggy Stardust -inspiroitunuttua asua, jossa on hopeaa, kultaa ja spandexia. 2. Tuulitakin paluu. Pusakat tulevat takaisin. Trendikäs käärii hihat tai vetää ne ylös.

Mitä kannattaisi hankkia omaan vaatekaappiin?

Tuulitakki. Kirppikset ovat täynnä niitä, joten tämä trendi on helppo toteuttaa.

 

IN

Isot kukkaprintit, jotka tulevat 1980-luvulta. Kukkamekkoja yhdistetään teknompiin tai rokimpiin kenkiin tai kasarifarkkutakkiin.

OUT

Ysärilook, jossa tiukat farkut ja jättipaita on yhdistetty keskenään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Poliisi keskeytti palautukset Irakiin – sisäministeri Ohisalo Suomen palauttaman irakilaisen kuolemasta STT:lle: Karuimmillaan virheet voivat johtaa tällaiseen

Näkökulma: Ilmastopäätöksissä samat pohdinnat Suomessa ja EU:ssa – miten huomioidaan eri alueet ja työllisyys?

Anderssonille jatkopesti vasemmistoliiton johdossa, puoluesihteeri meni vaihtoon – Koikkalaisen toivotaan kuulevan kenttää paremmin

Kokoomuksen Orpo suomii hallituksen EU-ehdotusta – budjetissa prosentin kymmenyksetkin tärkeitä

Entinen puolustusministeri Jussi Niinistö valittiin vuoden reserviläiseksi

Rinne jyrähtää työmarkkinakeskusjärjestöille uusimman eläkeidean tyrmäämisestä

Nordean kortit ja verkkopankki pois pelistä osan sunnuntaista – asiakkaita kehotetaan varaamaan käteistä

Liittojen tukitoimet laajenemassa postilakossa – Ministeri Paatero: "Tilanne nähdään vakavana"

Kuka vastaa, jos robotti tekee virheen? – Oikeuskansleri Pöysti kiirehtii pelisääntöjä tekoälyn käyttöön

USU-gallup: Valtaosa kansasta suopeana hoitajien palkankorotusvaatimuksille – Lähes 70 prosenttia kansasta uskoo, että sairaanhoitajat ansaitsisivat suuremmat palkankorotukset

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.