Outi Koskea ja tämän poikia majoittaneelle sakkoja

Outi Tasciottia (ent. Koski) tämän poikien piilottelussa avustanut mies on tuomittu sakkoihin. Tasciotti jätti pojat palauttamatta syksyllä 2004 heidän yhdysvaltalaiselle isälleen. Pojat oli aikaisemmin määrätty asumaan isänsä kanssa.

Helsingin hovioikeus katsoi perhettä majoittaneen miehen syyllistyneen avunantoon lapsen omavaltaisessa huostaanotossa. Tasciotti ja tuolloin 9- ja 12-vuotiaat pojat asuivat miehen maatilalla vajaan kuukauden ajan.

Kajaanilaismies kertoi majoittaneensa äidin ja pojat, koska tunsi sääliä poikia kohtaan. Samasta syystä hän oli tarjonnut majapaikan myös Kerstin Campoylle ja hänen pojilleen muutamaa vuotta aikaisemmin.

Syyttäjä olisi halunnut äidille tuomion lapsen omavaltaisesta huostaanotosta, mutta Tasciottia ei saatu haastettua oikeuteen ajoissa.

Piilottelussa avustanut mies sai sakkoja reilun kahdensadan euron edestä, ja hän joutuu korvaamaan poikien isän John Rogersin oikeudenkäyntikulut. Lisäksi miehen on maksettava Rogersille 2 000 euroa vahingonkorvausta.

Uusimmat

Kotimaa

Sipilä hallitusneuvotteluista: Kaikki on vielä auki –  Rinteen mukaan menoja ei tarvitse lähteä leikkaamaan yhtään

Rikolliset lähettävät Postin nimissä taas uusia huijausviestejä

Uskaltaako kauppasodan keskelle joutuneen Huawein puhelimen vielä ostaa? – "Kuluttajasuojalaissa ei ole otettu tällaista huomioon"

Lakimiesliitto vaatii työnantajaa puuttumaan tuomareiden, syyttäjien ja lakimiesten kohtaamaan vaikuttamiseen

Kevätkylvöt etenevät hyvin, viljelijät toivovat nyt sopivasti sateita

Kuopiossa on eniten kesämökkejä koko Suomessa – tilaston ykkössija tuli niukalla erolla toiseen savolaiskaupunkiin verrattuna

Yksityisille palveluille on kysyntää, lapsiperheet osaavat jo pyytää apua ruuhkavuosiin

Keskustalaiset ovat onnistuneet nostamaan Brysseliin muitakin kuin valtakunnanpoliitikkoja – "Kiersin joka ikisen Itä-Suomen kunnan vähintään kahdesti"

Tuhkarokkoa ja lääkkeille vastustuskykyisiä bakteereja tavattiin Suomessa edellisvuotta enemmän

Enemmistö EU-vaalien ehdokkaista ei purkaisi Venäjä-pakotteita – "Tilanne on yhä lähempänä Venäjän todellista miehitystä"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.