Outi Koskea ja tämän poikia majoittaneelle sakkoja

Outi Tasciottia (ent. Koski) tämän poikien piilottelussa avustanut mies on tuomittu sakkoihin. Tasciotti jätti pojat palauttamatta syksyllä 2004 heidän yhdysvaltalaiselle isälleen. Pojat oli aikaisemmin määrätty asumaan isänsä kanssa.

Helsingin hovioikeus katsoi perhettä majoittaneen miehen syyllistyneen avunantoon lapsen omavaltaisessa huostaanotossa. Tasciotti ja tuolloin 9- ja 12-vuotiaat pojat asuivat miehen maatilalla vajaan kuukauden ajan.

Kajaanilaismies kertoi majoittaneensa äidin ja pojat, koska tunsi sääliä poikia kohtaan. Samasta syystä hän oli tarjonnut majapaikan myös Kerstin Campoylle ja hänen pojilleen muutamaa vuotta aikaisemmin.

Syyttäjä olisi halunnut äidille tuomion lapsen omavaltaisesta huostaanotosta, mutta Tasciottia ei saatu haastettua oikeuteen ajoissa.

Piilottelussa avustanut mies sai sakkoja reilun kahdensadan euron edestä, ja hän joutuu korvaamaan poikien isän John Rogersin oikeudenkäyntikulut. Lisäksi miehen on maksettava Rogersille 2 000 euroa vahingonkorvausta.