Outo haju toi Tilastokeskuksen väelle vapaapäivän

Tilastokeskuksen työntekijät saivat tänään ylimääräisen vapaapäivän, kun Tilastotalon oli vallannut viikonlopun aikana tunnistamaton haju. Kalasatamassa sijaitseva Tietotalo tuuletettiin tänään ja 800 työntekijää pääsee huomenna töihin tavalliseen tapaan.

Tilastokeskuksen mukaan hajun syyksi epäillään tetrahydrotiofeenia. Merkkiaineena käytettävää väritöntä nestettä on joutunut viemäriverkostoon läheisen Suvilahden kaasukellojen tyhjennyspumppauksen yhteydessä.

Tietopalvelujohtaja Heli Mikkelä kertoi, että tänään julkaistujen tilastojen tiedotustilaisuus pystyttiin pitämään toisessa rakennuksessa. Huomiseksi ei ole julkaisuja. Seuraavat julkaisut ovat ylihuomenna, jolloin Tilastokeskuksen toiminta on palautunut jo urilleen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Uutissuomalainen: Kaksi viidestä kannattaa alaikäisten turvapaikanhakijoiden ottamista Kreikan pakolaisleireiltä – kolmasosa vastustaa

USU-gallup: Suomalaisista kaksi viidestä on suopeita alaikäisille turvapaikanhakijoille – "Voi olla, että hallitus on varovainen seuraavissa askeleissaan"

Helmikuu päättyykin vasta tänään – karkauspäivää pidettiin pitkään nurinkurisuuden päivänä

PS-Nuoret äänestävät ylimääräisessä kokouksessa jäsenyysehtojen sääntömuutoksesta

Laajat poutasäät loppuvat karkauspäivänä – etelässä ja lännessä saadaan taas lämpöasteita

Moottorikelkkailija kuoli onnettomuudessa Liperissä – kelkka saattoi osua kiveen

Husissa todettiin toinen koronavirustartunta, mutta useat koronavirusepäilyt Suomessa ovat osoittautuneet aiheettomiksi

Korkeakoulutettu tienaa Uudellamaalla lähes 20 000 euroa enemmän kuin maakunnissa – yksi syy selittää ilmiöstä paljon

Indonesialaismediat: Suomalainen nuorimies hukkui uima-altaaseen Balilla

Uusi koronavirus voi huolestuttaa, ja se on ihan luonnollista – asiantuntijalääkäri antaa vinkit rauhoittumiseen: "Konkreettiset asiat usein helpottavat oloa"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.