Ovensuukyselyt povaavat Irlannin pääministeripuolueelle eurovaalivoittoa

Irlannissa ovensuukyselyt povaavat vaalivoittoa pääministerin EU-myönteiselle puolueelle eurovaaleissa.

Pääministeri Leo Varadkarin keskustaoikeistolainen Fine Gael -puolue oli johdossa kahdessa Irlannin kolmesta vaalipiiristä, käy ilmi RTE- ja TG4 -televisiokanavien tekemistä ovensuukyselyistä. Dublinin vaalipiirissä kärjessä on vihreä puolue 25 prosentin kannatuksella ja pääministeripuolue on saamassa 14 prosenttia äänistä.

Eteläisessä vaalipiirissä Fine Gaelin kannatus oli 16 prosenttia ja Fianna Fail ja Sinn Fein -puolueiden kannatukset olivat 13 prosentissa. Kolmannessa vaalipiirissä Fine Gael on saamassa ovensuukyselyjen mukaan 25 prosentin kannatuksen, ja toisena on Sinn Fein 15 prosentin osuudella.

Irlannissa ja Tshekissä järjestettiin eurovaaliäänestys perjantaina. Irlannissa äänestys oli yksipäiväinen, Tshekissä äänestystä jatketaan vielä tänään.

EU-vaalit alkoivat jo torstaina Hollannissa ja EU-eroon valmistautuvassa Britanniassa. Hollannissa EU-vastaisten oikeistopopulistien menestys näyttää ovensuukyselyiden mukaan jääneen odotettua heikommaksi.

Valtaosa EU:n jäsenmaista, Suomi mukaan lukien, äänestää sunnuntaina. Myös aiemmin äänestäneiden maiden tulokset julkistetaan vasta tuolloin.

Irlannissa pidettiin perjantaina EU-vaalien yhteydessä myös kansanäänestys avioeron myöntämisen ehtojen lieventämisestä. Ovensuukyselyjen mukaan 87 prosenttia äänestäjistä kannattaa myöntämisehtojen lieventämistä ja 12 prosenttia vastustaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Pohjanmaa saa aamulla muutaman lumisentin, illalla myrskyää laajasti

Lauha ja lumeton talvi altistaa metsät myrskytuhoille – puut kaatuvat herkemmin, kun maa ei ole jäässä

Taksikyytien hinnat nousseet taksiuudistuksen jälkeen – Hintojen nousu ei yllättänyt kuopiolaista taksiyrittäjää

Ensin reilusti lämpöasteita Oulun seudulle saakka, keskiviikkona pakastaa hieman – lunta ei ole edelleenkään luvassa etelään

Ilkka: iisalmelaistaustainen Riikka Pirkkalainen hakee jatkokautta keskustan puoluesihteerinä

Nopeita liikenneyhteyksiä, digipalveluja, työperäistä maahanmuuttoa ja yritysten tukemista – Näin asiantuntijat pitäisivät maakunnat elinvoimaisina

Ruokavirasto: Raakasuklaan nimeä ei pidä käyttää suklaata myytäessä

Lentojen viivästymisvalitukset yhä kärjessä Kuluttajariitalautakunnassa – pysäköintiin liittyvät valitukset kasvussa uusien sovellusten vuoksi

Taksilupien määrä jopa tuplaantunut isoissa kaupungeissa, mutta samalla hinnat nousivat – "Ei ole näkynyt sitä paljon hehkutettua piilokysyntää, mitä ministeriössäkin lupailtiin"

Käytännöt vegaaniruoan tarjoamisesta päiväkodeissa vaihtelevat eri puolilla maata – Helsingin päiväkodeissa saa vegaaniruokaa, Oulussa ei

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.