Ovensuukyselyt povaavat Irlannin pääministeripuolueelle eurovaalivoittoa

Irlannissa ovensuukyselyt povaavat vaalivoittoa pääministerin EU-myönteiselle puolueelle eurovaaleissa.

Pääministeri Leo Varadkarin keskustaoikeistolainen Fine Gael -puolue oli johdossa kahdessa Irlannin kolmesta vaalipiiristä, käy ilmi RTE- ja TG4 -televisiokanavien tekemistä ovensuukyselyistä. Dublinin vaalipiirissä kärjessä on vihreä puolue 25 prosentin kannatuksella ja pääministeripuolue on saamassa 14 prosenttia äänistä.

Eteläisessä vaalipiirissä Fine Gaelin kannatus oli 16 prosenttia ja Fianna Fail ja Sinn Fein -puolueiden kannatukset olivat 13 prosentissa. Kolmannessa vaalipiirissä Fine Gael on saamassa ovensuukyselyjen mukaan 25 prosentin kannatuksen, ja toisena on Sinn Fein 15 prosentin osuudella.

Irlannissa ja Tshekissä järjestettiin eurovaaliäänestys perjantaina. Irlannissa äänestys oli yksipäiväinen, Tshekissä äänestystä jatketaan vielä tänään.

EU-vaalit alkoivat jo torstaina Hollannissa ja EU-eroon valmistautuvassa Britanniassa. Hollannissa EU-vastaisten oikeistopopulistien menestys näyttää ovensuukyselyiden mukaan jääneen odotettua heikommaksi.

Valtaosa EU:n jäsenmaista, Suomi mukaan lukien, äänestää sunnuntaina. Myös aiemmin äänestäneiden maiden tulokset julkistetaan vasta tuolloin.

Irlannissa pidettiin perjantaina EU-vaalien yhteydessä myös kansanäänestys avioeron myöntämisen ehtojen lieventämisestä. Ovensuukyselyjen mukaan 87 prosenttia äänestäjistä kannattaa myöntämisehtojen lieventämistä ja 12 prosenttia vastustaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Ullakkohuoneisto palaa Helsingin Eerikinkadulla – uhkaa levitä, henkilövahingoista ei tietoa

EU-parlamentin ympäristövaliokunnassa puhunut Hakkarainen vähätteli ihmisen vaikutusta ilmastonmuutokseen

Jasper Pääkkönen junaili rahaa salassa pidettyihin patokauppoihin – Kauppojen odotetaan parantavan uhanalaisten kalojen tilannetta

Elsi Katainen EU-parlamentin maatalousvaliokunnan varapuheenjohtajaksi

Helsingin Hietalahdessa ammuttiin keskellä kirkasta päivää – silminnäkijät STT:lle: Kuului kolme laukausta ja raksavaatteisiin pukeutunut mies poistui aseen kanssa

Epäilty rattijuoppo ajoi nokkakolarin marjanpoimijoiden pikkubussin kanssa Seinäjoella –  loukkaantuneista kaksi sai vakavia vammoja, ei enää välitöntä hengenvaaraa

Arvostettu tutkija on poissa – Professori Aulikki Nissinen menehtyi kesämökillään

Vanhusten hoitokodin johtajalle ehdollista lääkehoidon ja lääkäriin viennin laiminlyönnistä – asukkaat kärsivät pakkoliikkeistä ja tokkuraisuudesta

Fitness-vaikuttajan puolisoon kytkeytyvässä huume- ja dopingtutkinnassa epäillään myös yhtä poliisia

Macron: 14 maata mukana väliaikaisessa järjestelyssä Välimereltä pelastettujen jakamiseksi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.