Pääsiäisen paluuliikenne rauhoittumaan päin

Pääsiäisen paluuliikenne on alkanut rauhoittua. Tampereen tieliikennekeskuksesta kerrottiin STT:lle hieman ennen puoli kahdeksaa illalla, että liikennemäärät olivat vähentyneet jo selvästi verrattuna iltapäivään.

Mistään suurista ongelmista tien päällä ei Tampereen tieliikennekeskukseen ollut tullut tietoa. Liikennekeskuksesta myös kerrottiin aiemmin, ettei ruuhkia ole syntynyt, sillä paluuliikenne on jakautunut kahdelle päivälle ja ajokeli on hyvä.

Kovia ylinopeuksia

Hämeen poliisi kertoi pääsiäisliikenteessä mitatuista kovista ylinopeuksista. Esimerkiksi Nelostiellä Heinolassa noin 20-vuotias mies ajoi henkilöautolla 152 kilometrin tuntinopeutta satasen rajoitusalueella sunnuntaina. Poliisin mukaan mies lisäksi ohitti toisen auton alueella, jossa ohittaminen oli kielletty. Tapahtumahetkellä oli vilkas pääsiäisliikenne.

Ylöjärvellä Metsäkylässä noin 20-vuotias mies ajoi 160 kilometrin tuntinopeutta satasen rajoitusalueella niin ikään sunnuntaina. Molempia tapauksia tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Muista renkaiden vaihto

Pääsiäisen vietosta palaavien on hyvä muistaa, että kesärenkaiden vaihto on jälleen ajankohtainen. Nastarenkaita saa käyttää toista pääsiäispäivää seuraavaan maanantaihin, joka tänä vuonna on 29. huhtikuuta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.