Pääsiäisen paluuliikenteelle osuu erinomainen ajokeli – valtateillä vilkastuu iltapäivällä

Pääsiäisen paluuliikenne oli hyvin rauhallista vielä maanantaiaamuna, kerrotaan Tampereen tieliikennekeskuksesta. Liikennepäivystäjä Maijastiina Tammiston mukaan paluuliikenteen odotetaan vilkastuvan kello kahden ja kolmen välillä iltapäivällä.

– Keli on niin hyvä, että voi mennä pitkällekin iltaan ennen kuin ihmiset palaavat lomalta, Tammisto arvelee.

Tammisto uskoo vilkkainta olevan perinteiseen tapaan valtateillä kolme, neljä ja viisi.

Paikoitellen esiintyneet lumisateet toivat jännitystä pääsiäisen menoliikenteeseen, mutta Tammiston mukaan suuremmilta onnettomuuksilta on vältytty.

– Jos sateita olisi tullut nyt yöpakkasten jälkeen, olisivat tiet voineet olla tänään hyvinkin liukkaita. Kameroiden perusteella ajokeli näyttää kuitenkin hyvältä. Toivotaan, että se pysyy samanlaisena iltaan asti.

 

Lumisateista ei päästä eroon

 

Ilmatieteen laitoksen päivystävän meteorologin Henri Nymanin mukaan pääsiäisen paluuliikenteelle näyttää osuvan erittäin hyvä ajokeli.

Sää on tänään enimmäkseen kuiva ja kylmä. Pilvisyys lisääntyy iltapäivällä.

– Länsi- ja Lounais-Suomessa voi esiintyä vähäisiä lumikuuroja, mutta niistä ei ole suurta haittaa liikenteelle. Lounaassa sateet voivat kostuttaa tienpintaa ja heikentää näkyvyyttä hieman, Nyman kertoo.

Etelä- ja Länsi-Suomessa lämpöasteet kapuavat plussan puolelle, kolmeen tai neljään lämpöasteeseen. Itä- ja Pohjois-Suomessa puolestaan jäädään pakkasen puolelle.

Nymanin mukaan sää lämpenee keskiviikkoon asti, jolloin Etelä-Suomessa voi olla lähemmäs kymmenen astetta lämmintä. Iloa ei kuitenkaan riitä pitkäksi aikaa.

– Näyttää, että jo torstaina leviää sadealue pohjoiseen ja sieltä myös Keski- ja Etelä-Suomeen. Sitten sää viilenee. Sateet tulevat pohjoisessa enimmäkseen lumena. Etelässäkin voi sataa räntää tai lunta etenkin torstaina, Nyman kertoo.

 

Uutista täydennetty ja otsikkoa muutettu 17.4. kello 11:47.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.