Pääsykokeiden tekijät varautuneet myöhästymisiin

VR:n ja Itellan tietoon ei ole vielä tullut yhtäkään tapausta, jossa oppilaitosten pääsykokeista myöhästyminen laitettaisiin niiden syyksi.

Pääsykoesesonki on parhaillaan käynnissä, mutta tällä viikolla sekä junien että postin kulku on takkuillut. Iltalehti uutisoi tiistaina, että Oulusta Helsinkiin matkannut Intercity-juna myöhästyi puolitoista tuntia. Sen kyydissä oli tiettävästi myös pääsykokeisiin suunnanneita.

Posti taas myöhästeli alkuviikosta Helsingin postikeskuksen sähkökatkoksen vuoksi. Itellasta kuitenkin arvioidaan, että pääsykoekutsut ovat ehtineet ajoissa perille.

Pelastusopistolla Kuopiossa oli keskiviikkona meneillään palopäällystön pääsykokeiden toinen päivä. Psykologiseen soveltuvuustestiin vuoroaan odotelleet Markus Vehkoja ja Hannu Urpalainen kertoivat saaneensa kutsukirjeet kokeeseen viime viikon lopulla.

-Olin kyllä varautunut siihen, että kirje tulee viime tingassa. Junankaan kanssa en ottanut riskejä, vaan saavuin Kuopioon jo maanantaina, Etelä-Suomesta Kuopioon rautateitse matkannut Urpalainen totesi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Presidentti Niinistö vierailulla Nobelin rauhanpalkinnon saaneessa Etiopiassa: Tarvitsemme niitä, jotka antavat arvoa rauhalle

Saako kanan tappaa ja tiikerin vangita? Tutkijat kaipaavat eettistä keskustelua eläimistä peruskouluihin

Postin työehtosopimusneuvottelut jumissa – työtaistelu uhkaa

Pekka Perän hovissa lieventynyt tuomio jäi voimaan – KKO ei ota Talvivaaran tiedottamisrikosjuttua käsittelyyn

Vaikeiden keskusteluiden asiantuntija Helena Åhman palaa vieläkin joskus siihen keskusteluun, jossa jähmettyi kymmenen vuotta sitten – nykyään hän tietää, miten olisi kannattanut toimia

Todistaja väärennöksistä: Nämä on digiprinttejä ajalta, jolloin väitetty taiteilija oli jo kuollut

Asiantuntijat haluavat väärennetyn taiteen pois kierrosta – Teoksia ei tuhota, vaan kerätään poliisille

Isännöinnistä tehdään kanteluita vain vähän: Yksittäisen asukkaan tyytymättömyys ei vaikuta kahden yrityksen väliseen sopimukseen

Etelää myöten on pakastunut – kylmintä oli yöllä Enontekiöllä

Uutissuomalainen: Hallitus kokoaa syksyllä komiteat pohtimaan esimerkiksi sosiaaliturvauudistusta ja maakuntien verotusoikeutta

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.