Pääsykokeiden tekijät varautuneet myöhästymisiin

VR:n ja Itellan tietoon ei ole vielä tullut yhtäkään tapausta, jossa oppilaitosten pääsykokeista myöhästyminen laitettaisiin niiden syyksi.

Pääsykoesesonki on parhaillaan käynnissä, mutta tällä viikolla sekä junien että postin kulku on takkuillut. Iltalehti uutisoi tiistaina, että Oulusta Helsinkiin matkannut Intercity-juna myöhästyi puolitoista tuntia. Sen kyydissä oli tiettävästi myös pääsykokeisiin suunnanneita.

Posti taas myöhästeli alkuviikosta Helsingin postikeskuksen sähkökatkoksen vuoksi. Itellasta kuitenkin arvioidaan, että pääsykoekutsut ovat ehtineet ajoissa perille.

Pelastusopistolla Kuopiossa oli keskiviikkona meneillään palopäällystön pääsykokeiden toinen päivä. Psykologiseen soveltuvuustestiin vuoroaan odotelleet Markus Vehkoja ja Hannu Urpalainen kertoivat saaneensa kutsukirjeet kokeeseen viime viikon lopulla.

-Olin kyllä varautunut siihen, että kirje tulee viime tingassa. Junankaan kanssa en ottanut riskejä, vaan saavuin Kuopioon jo maanantaina, Etelä-Suomesta Kuopioon rautateitse matkannut Urpalainen totesi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.