Päihtynyt mies kaahasi 5-tiellä jopa 192 kilometrin tuntinopeutta

Poliisi mittasi henkilöautolle nopeudeksi 192 kilometriä tunnissa valtatie 5:llä Juvan Kilpolassa perjantaina aamuyöllä.

Pohjoisesta päin ajannut valkoinen farmariauto jatkoi matkaansa poliiseja karkuun ja katosi poliiseilta. Paikalla, jossa poliisit tutkasivat nopeuksia, oli 80 kilometrin tuntinopeusrajoitus.

Hetken päästä toinen poliisipartio näki auton Mikkelin Rahulassa ja yritti pysäyttää sen näyttämällä pysäyttämismerkkiä. Auto ajoi kuitenkin etelään päin yli 150 kilometrin tuntinopeudella, vaikka Visulahden kohdalla tiellä oli 60 kilometrin tuntinopeusrajoitus.

Kuljettaja kääntyi Tuppurlan liitymästä ja ajoi taajama-alueelle.

Poliisin mukaan kaahari ajoi taajama-alueellakin 100 kilometrin tuntinopeudella.

Mikkelin taajamassa Melakadun ja Kölikaaren risteyksessä auto lusuii lumipenkkaan ja jäi siihen kiinni.

Auton kuljettajaksi osoittautui kiteeläinen 32-vuotias mies, joka oli päihtynyt ja ajokortiton. Mies oli lähes 1,5 promillen humalassa.

Lisäksi kuljettaja kertoi käyttäneen myös metamfetamiinia aiemmin ennen ajoa. Autostakin löytyi huumausaineiden käyttöön liittyviä välineitä.

Poliisin mukaan kiteeläismiehellä ei ollut koskaan ajokorttia, vaikka hän oli taa sauton ratissa.

Miehen kyydissä istui auton omistaja, jota poliisi epäilee auton luovuttamisesta päihtyneelle ja ajo-oikeudettomalle.

Kuljettajaa poliisi epäilee törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, törkeästä rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja huumausaineen käyttörikoksesta.