PAM päätti Securitaksen ja Securitas Palvelujen lakosta marraskuulle

Palvelualojen ammattiliitto PAM on päättänyt uudesta lakosta vauhdittaakseen vartiointialan työehtosopimusneuvotteluja. Nyt päätetty lakko koskisi toteutuessaan Securitasta ja Securitas Palveluja.

Lakko on alkamassa tiistaina 6.11. kello 14.00 ja se päättyisi keskiviikkona 7.11. kello 24.00. PAM:in mukaan lakon piirissä ovat näiden yritysten vartiointialan työehtosopimuksen alaiset työt.

PAMin aiemmin ilmoittama koko vartiointialaa koskeva kolmen vuorokauden lakko toteutuu ja se alkaa keskiviikkona. Kolmipäiväisen lakon on määrä päättyä perjantaina vuorokauden vaihtuessa. Lakon ulkopuolelle rajataan hätätyöt ja tehtävät, joissa yhteiskunnalle elintärkeitä toimintoja voisi vaarantua tai yleiselle edulle aiheutua huomattavaa vahinkoa.

Vartiointialan sovittelu päättyi maanantaina tuloksettomana, kun valtakunnansovittelija Vuokko Piekkala katsoi, ettei sovintoesityksen antamiselle ollut edellytyksiä.

Vartiointialan työehtosopimuksen piirissä on noin 8 500 työntekijää, jotka työskentelevät muun muassa vartijoina, turvatarkastajina, vahtimestareina ja arvokuljettajina.