Paatero pitää uhkailujupakkaa kiusallisena

Poliisiylijohtaja Mikko Paatero pitää kiusallisena huumepoliisiin liittyvän uhkailujupakan käsittelyä julkisuudessa. Hänen mukaansa uhkailusta kertoneen kihlakunnansyyttäjä Marianna Semin olisi pitänyt painostusta koettuaan ottaa yhteyttä poliisijohtoon.

- Jos uhkailua on ollut, olisi pitänyt ottaa yhteyttä viime kädessä poliisijohtoon ja kertoa, miten poliisit ovat käyttäytyneet, Paatero sanoi tänään.

Semi on kertonut huumepoliisien uhkailleen häntä, kun hän on ollut tutkinnanjohtajana Vantaan poliisien ja keskusrikospoliisin epäiltyihin virkarikoksiin liittyvässä jutussa. Semi on julkisuudessa sanonut, että vain media voi turvata häntä asiassa.

Paatero kehotti eilen Semiä tekemään uhkailusta rikosilmoituksen, mutta Semi on aiemmin ilmoittanut, ettei hän niin tee. Tässä tapauksessa poliisiylijohto alkaa itse tutkia tapausta.

Paatero tapasi eilen keskusrikospoliisin, pääkaupunkiseudun poliisien ja läänin poliisin johtoa. Tapaamisessa keskusteltiin virkarikosepäilyistä ja kunkin yksikön tapahtumista, mutta välittömiin toimiin ole Paateron mukaan keskustelujen perusteella tarvetta.