Paavo Väyrynen ei lähde ehdolle EU-vaaleihin, pitää eduskuntavaaliehdokkuutta mahdollisena

Konkaripoliitikko Paavo Väyrynen ei lähde ehdolle toukokuun EU-vaaleihin. Väyrynen perustelee päätöstä muuttuneella elämäntilanteella. Väyrynen on aiemmin kertonut, että hänen vaimonsa Vuokko Väyrynen sairastaa pitkälle edennyttä verisyöpää.

– Euroopan parlamentin työ on sellaista, että joutuu käytännössä viikot olemaan poissa kotimaasta. Elämäntilanteeni vuoksi pidän tärkeänä, että voin olla riittävän paljon kotona, Väyrynen kertoi mediatilaisuudessa perjantaina.

Väyrysen yhden hengen eduskuntaryhmä on myös vaihtanut nimeään. Sitä ei enää kutsuta Kansalaispuolueen eduskuntaryhmäksi. Kansalaispuolueen asioita on ratkottu oikeudessa asti.

– Eduskuntaryhmäni nimi on muuttunut. Edustan nyt Seitsemän tähden liikettä. Ryhmän nimi on Tähtiliikkeen eduskuntaryhmä, Väyrynen kertoi.

Väyrynen sanoo olevansa näillä näkymin ehdokkaana huhtikuun eduskuntavaaleissa. Hän aikoo ratkaista vaalipiirin myöhemmin.

– Teen tämän ratkaisun luultavasti sitten, kun puolue on saatu rekisteriin, hän kertoi eduskunnassa.

 

1 500 kannattajakorttia uupuu

 

Tähtiliike jatkaa kannattajakorttien keräämistä, jotta se saataisiin puoluerekisteriin. Väyrysen mukaan koossa on nyt noin 3 500 kannattajakorttia, kun kortteja pitäisi saada kokoon yhteensä 5 000. Kortteja on kerättävä siis vielä noin 1 500.

– Olen pyrkinyt kiirehtimään tätä keräystä, jotta voisimme asettaa ensimmäisiä kansanedustajaehdokkaita. Toisaalta aikaa on maaliskuun alkuun saakka, joten ehdimme kyllä hyvin vielä mukaan, Väyrynen arvioi perjantaina.

Väyrysen mukaan hänen uusi liikkeensä ei julkaise yksityiskohtaista vaaliohjelmaa, mutta ehdokkaiden on sitouduttava joukkoon linjauksia.

– On sitouduttava puolustamaan Suomen itsenäisyyttä ja puolueettomuutta, tukemaan hallittua maahanmuuttopolitiikkaa, ponnistelemaan köyhyyden poistamiseksi sekä vahvistamaan maaseudun ja maakuntien elinvoimaa. Muissa asioissa ehdokkailla voi olla erilaisia mielipiteitä, Väyrynen sanoi tiedotustilaisuudessa.

Uusimmat

Kotimaa

Vajaat työtunnit lisääntyneet varsinkin kaupan alalla – PAMin uusi puheenjohtaja Annika Rönni-Sällinen: "Osa-aikatyötä tarvitaan, mutta ei näin paljon kuin nyt tehdään"

Helsingin Sanomien selvitys: Google on Brysselin ahkerin lobbaaja

Hovioikeus ratkaisee tänään, syyllistyikö solvauksia laukonut Ilmavoimien eversti rikoksiin – myös ex-komentajan jälkitoimet puntarissa

Kittilän kunnanvaltuusto jätti kaikki nimitykset odottamaan oikeuden päätöksiä

Viikon puolivälissä viilenee – Keski-Euroopan helteet eivät yllä Suomeen

Lähes 7  000 suomalaista elää avioliitossa tai rekisteröidyssä parisuhteessa samaa sukupuolta olevan kanssa – "virallisia" sateenkaarilapsiperheitä vain 785

Supo: Isis-leiriltä palaavat naiset todennäköisesti lisäävät terrorismin uhkaa Suomessa

Ministerit täydensivät tietoja omistuksistaan ja veloistaan: Rinne ilmoitti omistavansa sadantuhannen euron moottoripurren puolisonsa kanssa

Supo: Isis-leiriltä palaavat naiset todennäköisesti lisäävät terrorismin uhkaa Suomessa

Tutut ruokabrändit ovat erilaisia ympäri Eurooppaa – Fantassa tuhdisti enemmän sokeria, sipseissä rasvaa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.