Paavo Väyrynen ei lähde ehdolle EU-vaaleihin, pitää eduskuntavaaliehdokkuutta mahdollisena

Konkaripoliitikko Paavo Väyrynen ei lähde ehdolle toukokuun EU-vaaleihin. Väyrynen perustelee päätöstä muuttuneella elämäntilanteella. Väyrynen on aiemmin kertonut, että hänen vaimonsa Vuokko Väyrynen sairastaa pitkälle edennyttä verisyöpää.

– Euroopan parlamentin työ on sellaista, että joutuu käytännössä viikot olemaan poissa kotimaasta. Elämäntilanteeni vuoksi pidän tärkeänä, että voin olla riittävän paljon kotona, Väyrynen kertoi mediatilaisuudessa perjantaina.

Väyrysen yhden hengen eduskuntaryhmä on myös vaihtanut nimeään. Sitä ei enää kutsuta Kansalaispuolueen eduskuntaryhmäksi. Kansalaispuolueen asioita on ratkottu oikeudessa asti.

– Eduskuntaryhmäni nimi on muuttunut. Edustan nyt Seitsemän tähden liikettä. Ryhmän nimi on Tähtiliikkeen eduskuntaryhmä, Väyrynen kertoi.

Väyrynen sanoo olevansa näillä näkymin ehdokkaana huhtikuun eduskuntavaaleissa. Hän aikoo ratkaista vaalipiirin myöhemmin.

– Teen tämän ratkaisun luultavasti sitten, kun puolue on saatu rekisteriin, hän kertoi eduskunnassa.

 

1 500 kannattajakorttia uupuu

 

Tähtiliike jatkaa kannattajakorttien keräämistä, jotta se saataisiin puoluerekisteriin. Väyrysen mukaan koossa on nyt noin 3 500 kannattajakorttia, kun kortteja pitäisi saada kokoon yhteensä 5 000. Kortteja on kerättävä siis vielä noin 1 500.

– Olen pyrkinyt kiirehtimään tätä keräystä, jotta voisimme asettaa ensimmäisiä kansanedustajaehdokkaita. Toisaalta aikaa on maaliskuun alkuun saakka, joten ehdimme kyllä hyvin vielä mukaan, Väyrynen arvioi perjantaina.

Väyrysen mukaan hänen uusi liikkeensä ei julkaise yksityiskohtaista vaaliohjelmaa, mutta ehdokkaiden on sitouduttava joukkoon linjauksia.

– On sitouduttava puolustamaan Suomen itsenäisyyttä ja puolueettomuutta, tukemaan hallittua maahanmuuttopolitiikkaa, ponnistelemaan köyhyyden poistamiseksi sekä vahvistamaan maaseudun ja maakuntien elinvoimaa. Muissa asioissa ehdokkailla voi olla erilaisia mielipiteitä, Väyrynen sanoi tiedotustilaisuudessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.