Paha jäätilanne yllätti varustamot ja kapteenit

Suomen ja Tukholman välinen laivaliikenne kangertelee edelleen. Laivojen aikataulut menivät täysin sekaisin, kun Ahvenanmeren jäätilanne muuttui eilen poikkeuksellisen huonoksi.

Sekä Viking Linen että Silja Linen alukset myöhästyvät vielä tuntikaupalla Turussa, Helsingissä ja Tukholmassa. Viking Line myös perui Maarianhaminan kautta kulkevia vuorojaan.

Laivat juuttuivat jäihin kiinni, koska eilinen kova tuuli kasasi väylien jäät suuriksi vedenalaisiksi seinämiksi. Kymmenet laivat jäivät jäihin Ahvenanmaan pohjoispuolella. Myös Tukholman saaristossa oli tungosta. Ruotsin merenkulkuviranomaiset arvioivat, että kestää päiviä ennen kuin kaikki alukset saadaan irti.

Matkustajien lisäksi laivojen ahdinko vihastutti myös laivayhtiöt ja ruotsalaiset merenkulkuviranomaiset. Viking Line ja Ruotsin merenkulkuvirasto syyttelivät toisiaan ongelmista. Viking Linen mielestä ruotsalaisviranomaiset eivät tehneet tarpeeksi varoittaakseen laivoja surkeasta jäätilanteesta. Viranomaisten mielestä laivat eivät itse kuunnelleet annettuja varoituksia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.