Pahoinpitelyjä oli poikkeuksellisen paljon

Uudenvuoden yönä sattui poikkeuksellisen paljon pahoinpitelyjä. Aaton ja seuraavan yön aikana poliisi kirjasi Pohjois-Savossa 12 ja Etelä-Savossa 13 eriasteista pahoinpitelyrikosta.

– Pahoinpitelyjä oli paljon. Niitä oli sekä kaupungilla että perheväkivaltaa kodeissa, rikoskomisario Markus Taskinen Itä-Suomen poliisista sanoo.

Pahoinpitelyjen määrä vielä noussee, sillä poliisilla on tutkittavana Pielaveden torilla sattunut harvinainen joukkotappelu.

Siitä on kirjattu toistaiseksi vasta neljä rikosilmoitusta, mutta tappelussa oli tämänhetkisen tiedon mukaan osallisia paljon enemmänkin. Tapahtumasarjan syyn ja kulun tutkinta on kesken.

Vilkasta oli myös Savon isoimmassa kaupungissa: Kuopion keskustan ravintolassa aikuinen mies löi nuorta miestä tuopilla päähän ja toisessa ravintolassa kaksi 18-vuotiasta miestä löi toisiaan. Toinen tappelijoista vastusti myös ravintolan järjestyksenvalvojaa.

Petosella kahden naisen epäillään tapelleen asunnossa ja toisessa asunnossa pariskunnan käyneen toistensa kimppuun.

Iisalmen keskustassa toistensa ohi kulkeneille porukoille tuli suunsoittoa, joka johti käsirysyyn. Tilanteessa osallisena ollut, kaatunut nainen lähti sairaalaan tarkistuttamaan vammansa.

Myös Lapinlahdella nainen sai hoitoa vaatineita vammoja, kun seurueelle tuli asunnossa riitaa ja yksi miehistä kaatoi ja potki naista.

Kiuruvedeltä poliisille ilmoitettiin kahdesta eri asunnoissa tapahtuneista pahoinpitelyistä, joissa molemmissa osallisina olivat avoparit.

Pieksämäellä 20-vuotias mies puukotti veitsellä 46-vuotiasta miestä käteen kesken miesten välisen tappelun yksityisasunnossa.

Poliisin tiedossa ei ole yhtä syytä tappelujen sumalla. Kaikkiin tilanteisiin liittyi kuitenkin voimakasta alkoholin käyttöä.

Poliisilla oli uudenvuoden aattona ja yönä 24 tunnin aikana 130 hälytystehtävää Pohjois-Savossa ja 102 Etelä-Savossa.

Pahoinpitelyt ja alkoholimyrkytykset näkyivät myös ensihoitajien työssä. Esimerkiksi Kuopiossa ambulanssit olivat pelastuslaitoksen mukaan ajossa läpi koko yön, kun hälytystehtäviä tuli perätysten kaikille työvuorossa olleille ensihoitajille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kymmeniä paikalla joukkotappelussa torilla

Putka pullisteli riehujia uudenvuodenyönä

Aseilla uhkailut työllistivät poliisia Helsingissä

Poliisi vie alaikäisten alkoholijuomat