Paikkojen vähennys näkyi Sonkajärvellä

Valtuuston koon pienentäminen 27:stä valtuutetusta 21:een valtuutettuun näkyi Sonkajärvellä. Keskustan paikkamäärä putosi kolmella kymmeneen, ja yhden paikan tappion kokivat myös kokoomus, vasemmistoliitto ja perussuomalaiset. Kristillisdemokraatit puolestaan menettivät ainoan paikkansa.

Demarit sen sijaan menestyivät aivan kuten muuallakin. Puolue sai yhden paikan lisää ja valtuutettuja on jatkossa viisi.

Keskustan valitut: Kainulainen Helena (104), Tommila Riitta (87), Suokonautio Markku (82), Rissanen Matti (73), Luukkonen Eino (71), Tuovinen Merja (55), Pirkkalainen Tarja (52), Rytkönen Seppo (48), Kurtelius Eero (40), Kainulainen Seppo (39).

Kokoomus: Rönkkö Janne (50).

Perussuomalaiset: Kärkkäinen Ilpo (85), Mykkänen Juha (53), Luukkonen Hannele (52), Kuittinen Jyri (47).

Sosiaalidemokraatit: Tervo Kirsti (97), Partanen Kari (90), Hynynen Vesa (54), Savolainen Riitta (43), Halonen Ester (41).

Vasemmistoliitto: Niskanen Tiina (78).

Sonkajärven äänestysprosentti oli 57,9.

Uusimmat

Kotimaa

Sipilä hallitusneuvotteluista: Kaikki on vielä auki –  Rinteen mukaan menoja ei tarvitse lähteä leikkaamaan yhtään

Rikolliset lähettävät Postin nimissä taas uusia huijausviestejä

Uskaltaako kauppasodan keskelle joutuneen Huawein puhelimen vielä ostaa? – "Kuluttajasuojalaissa ei ole otettu tällaista huomioon"

Lakimiesliitto vaatii työnantajaa puuttumaan tuomareiden, syyttäjien ja lakimiesten kohtaamaan vaikuttamiseen

Kevätkylvöt etenevät hyvin, viljelijät toivovat nyt sopivasti sateita

Kuopiossa on eniten kesämökkejä koko Suomessa – tilaston ykkössija tuli niukalla erolla toiseen savolaiskaupunkiin verrattuna

Yksityisille palveluille on kysyntää, lapsiperheet osaavat jo pyytää apua ruuhkavuosiin

Keskustalaiset ovat onnistuneet nostamaan Brysseliin muitakin kuin valtakunnanpoliitikkoja – "Kiersin joka ikisen Itä-Suomen kunnan vähintään kahdesti"

Tuhkarokkoa ja lääkkeille vastustuskykyisiä bakteereja tavattiin Suomessa edellisvuotta enemmän

Enemmistö EU-vaalien ehdokkaista ei purkaisi Venäjä-pakotteita – "Tilanne on yhä lähempänä Venäjän todellista miehitystä"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.