Paketteja liikkuu jopa puolet edellisvuotta enemmän: "Ahdasta on"

”Ruuhkan helpottamiseksi toivomme, että noutaisit pakettisi pakettiautomaatista mahdollisimman pian. Kiitos ja mukavaa päivänjatkoa”.

Kuopion kahdeksasta pakettiautomaatista kuusi on jatkuvasti ruuhkautunut, aluepäällikkö Risto Muhonen Postin Järvi-Suomen palveluverkostosta kertoo.

Kun aiemmin ruuhkaa oli lähinnä vain jouluisin ja muina sesonkeina, kuten äitienpäivänä, nyt automaateissa liikkuu tavaraa kapasiteetin ylärajoilla jatkuvasti.

– Viikkotasolla lisäystä on kymmeniä prosentteja viime vuoteen nähden, joinakin viikkoina paketteja on liikkunut jopa 50 prosenttia edellisvuoteen nähden. Sen takia on ahdasta, Muhonen sanoo.

Ruuhkautuneet automaatit ovat Petosella, Pitkälahdella, Sokoksella, Prismassa, Ykkösrastilla ja Kolmisopessa.

Kuopion muut pakettiautomaatit sijaitsevat Päivärannan Citymarketilla, jossa niitä on kaksin kappalein sekä Puijonkatu 19:ssa.

Postin tavoitteena on lisätä lokerokapasiteettia kuudessa ruuhkaisimmissa automaateissa.

– Käynnistimme juuri projektin, jossa pyritään laajentamaan lokerokapasiteettia paremmin nykyistä volyymia vastaavaksi. Neuvottelemme kauppojen kanssa lisätilasta, Muhonen kertoo.

Muhonen ei kuitenkaan osaa vielä arvioida, milloin lisäkapasiteettia olisi luvassa.

Jos paketti ei mahdu haluttuun automaattiin, posti toimittaa sen lähimpään palvelupisteeseensä.

Nyt ruuhkia pyritään helpottamaan muistuttamalla paketin noutamisesta. Esimerkiksi Savon Sanomien lukija oli saanut Ykkösrastille tulleesta paketista saapumisilmoituksen 5.5. kello 16.54. Muistutustekstiviesti noutamisesta saapui jo alle vuorokauden kuluessa paketin saapumisesta: 6.5. kello 13.15.

– Lähetämme muistutuksia ruuhkaisilla automaateilla tarpeen mukaan. Paketit kuitenkin säilyvät sen seitsemän vuorokautta, mikä saapumisilmoituksessa on mainittu, Muhonen kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.