Pakkanen paukkuu koko maassa ensi viikolla

Sää kylmenee selvästi tulevalla viikolla, kertoo Ilmatieteen laitos. Maan etelä- ja keskiosissa on alkavalla viikolla pakkasta kipakoimmillaan jopa liki 20 astetta. Lapissa on tätäkin kylmempää, sillä siellä pakkasta on 25 asteen molemmin puolin.

Luntakin saadaan, etenkin maan itäosiin. Pääkaupunkiseudullekin saadaan hiukkasen lunta, mutta urakkakolahommiin ei ole tarvetta, sillä lumimäärä jäänee pariin kolmeen senttiin.

Lunta on muutenkin jo koko maassa, Ahvenanmaallakin kuusi senttiä. Enontekiöllä lumipeitteen paksuus on melko tarkkaan metri.

Kiintojäätä on merialueilla lähinnä Perämerellä ja Merenkurkussa sekä Selkämeren sisäsaaristossa. Suomenlahti sen sijaan on suurimmaksi osaksi vielä sula.

– Suomenlahden itäpohjukassa on tiheää ajojäätä. Kiintojäätä ei taida olla vielä yhtään, kertoi päivystävä meteorologi Eveliina Tuovinen.

Uusimmat

Kotimaa

Valtakunnansyyttäjänvirasto on pyytänyt KRP:tä selvittämään Puolustusvoimain komentajan menettelyä

Syyttäjä: Oululaisnainen valmisteli poliisin tappamista teräaseella – selvitti osoitteen ja viestitti: "Tapan sut siellä. Pian."

Yrittäjä: Ovatko hakemistopalvelumyyjät yrittäneet huijata sinua?

Lasten seksuaalinen hyväksikäyttö ei ole yleistynyt, vaan pikemminkin tilanne on päinvastoin, sanoo dosentti – "Ilmoitusmäärän kasvu on todennäköisesti hyvin positiivinen asia"

Migri: Suomessa aiempaa enemmän seksikaupan uhreja viime vuonna

Yhä useampi suomalainen tarvitsee konsulipalveluita ulkomailla – useimmiten neuvot riittävät

Selvitys ehdottaa opintotuen tulorajojen nostamista – yhdeksän opintotukikuukauden raja voisi olla jopa 18  000 euroa

Iltalehden kysely: Tuoreimmat seksuaalirikosepäilyt eivät ole koventaneet asenteita ulkomaalaisia kohtaan

Lehti: Lapsen raiskauksesta Suomessa epäilty guatemalalaismies pidätettiin USA:ssa

Lähihoitajaksi mielivä voi jo tänä keväänä joutua soveltuvuuskokeeseen – Ministeriö antaisi tarpeellisuuden ja sisällön oppilaitosten käsiin, moni lausunnonantaja menisi pitemmälle

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.