Palava auto lähti liikkeelle itsestään ja törmäsi talon seinään

Pakettiauto syttyi tuleen ja lähti oikosulun takia liikkeelle Nilsiän Tahkolla maanantaina aamupäivällä. Itsestään liikkeelle lähtenyt palava auto törmäsi päin talon seinää ja oli sytyttää rakennuksen tuleen.

Erikoinen välikohtaus sattui Tuoppitiellä. Huoltomies jätti auton kauemmaksi pihalle ja meni hirsirakennukseen sisälle töihin. Kesken töiden hän kuuli pihalta outoa ääntä ja meni katsomaan sitä ulko-ovelta.

Pihalla pakettiauto paloi isolla liekillä. Se oli ajanut itse seinään ja törmännyt autotallin oveen, joka oli myös jo syttynyt.

Huoltomies sammutti paloa kahdella rakennuksesta hakemallaan käsisammuttimella. Lisäksi lähellä omissa töissään ollut sopimuspalokuntalainen tuli avuksi mukanaan alkusammuttimia.

Hän sai paloa sammutettua niin, ettei palo ehtinyt levitä koko hirsirakennukseen. Sopimuspalokuntalainen oli saanut palokunnan hälytyksen, mutta hän tuli paikalle suoraan käymättä paloaseman kautta, sillä hän ehti niin avuksi paremmin.

Kun palomiehet tulivat paikalle, he vetivät pakettiauton irti seinästä ja sammuttivat auton loppuun.

Rakennuksen autotallin ovi ehti palaa ja tuli oli tarttumassa jo talon seinään. Myös rakennuksen ikkunoita nokeentui, mutta ne eivät ehtineet rikkoutua kuumuudesta. Pakettiauton moottoritila ja sisätilat paloivat täysin.

Palon syttymissyystä ei ole varmuutta. Yleensä autopalot alkavat oikosulusta

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.