Palkkatyöläinen: Riita-asiat lisääntyivät työpaikoilla viime vuonna

Riita-asiat lisääntyivät viime vuonna 37 prosentilla työpaikoista ja julkisella alalla jopa 54 prosentilla työpaikoista edellisvuodesta, kertoo Palkkatyöläinen-lehti. Lehti pohjaa tietonsa SAK:n luottamushenkilöpaneeliin, johon vastasi tammikuussa 755 luottamushenkilöä.

Lehden mukaan sen sijaan työnantajien lakien ja sopimusten rikkomukset vähentyivät: 28 prosenttia vastaajista oli sitä mieltä, että työnantaja rikkoi lakeja ja sopimuksia, kun taas kaksi vuotta sitten vastaava osuus oli 32 prosenttia. Heikoin tilanne on kuljetusalalla: 44 prosenttia vastaajista sanoi, että työnantaja rikkoi lakeja ja sopimuksia viime vuonna.

Palkkatyöläisen mukaan paneelin lähes 180 avovastauksessa mainitaan kymmeniä lakeja ja sopimusmääräyksiä, joita työnantajien koetaan rikkoneen. Ongelmia on koettu muun muassa yt-neuvotteluiden käymisessä, palkan ja lisien maksamisessa sekä työajoissa.

Paneelista ei luonnollisesti käy ilmi, miten paljon työnantajat kokevat työntekijöiden rikkoneen lakeja ja sopimuksia.

Luottamushenkilöpaneelin mukaan 13 prosenttia vastaajista arvioi, että on vaikeaa saada aikaa luottamustehtävien hoitamiseen, ja 37 prosenttia arvioi luottamustehtävien hoidon vaikeutuneen. 15 prosenttia vastasi, että työnantaja on painostanut sopimaan heikennyksistä.

Palkkatyöläistä kustantaa SAK.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Kesäkuun liikenneonnettomuudet veivät hengen 24 ihmiseltä, suurin osa oli liikkeellä henkilöautolla

Vuokralaisella voi olla oikeus hellealennukseen, jos kodista tulee pätsi

Työllisyysaste junnannut paikallaan koko alkuvuoden – kesäkuun lukema oli 72,5 prosenttia

Henkilöauto törmäsi marjanpoimijoiden pikkubussin keulaan, useita loukkaantui vakavasti

Uutissuomalainen: Keskustan johtajaksi havitteleva Kaikkonen ei aloittaisi ministerirulettia heti

Kaikkosen eväät keskustan nousuun: Ajatus koko Suomesta, kapulakielen välttäminen, byrokratian vähentäminen ja ihmisten kuunteleminen

Kaikkonen tekisi ministeriruletin vasta EU-puheenjohtajakauden jälkeen: "Ei ole tarvetta äkkiliikkeisiin"

Potkupyöriä myydään nyt enemmän kuin apupyöriä – lapsi oppii pyöräilyn paremmin potkimalla kuin polkemalla

Hallitus aikoo tarttua vaarallisimpien väkivaltarikollisten vapauttamiseen – Ratkaisuna saattaa olla vaarallisuusarvio, mutta sitä parjataan epävarmaksi

Iltalehti: Kansanedustaja Hussein al-Taee ilmoittanut epäselviä tietoja koulutuksestaan – Al-Taeen mukaan Lindedin-profiilin tiedot ovat olleet vajavaiset ja osin epätarkat

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.