Palomiehet lupaavat antaa tietä

Useat viranomaiset antavat Kuopiossa julkisen lupauksen, että näyttävät parhaansa mukaan mallia kevyen liikenteen huomioimisessa liikenteessä silloin, kun eivät ole hälytysajossa.

Tempaus on valtakunnallisesti ainutlaatuinen, sillä se ei muistuta vain tavallisia autoilijoita noudattamaan liikennesääntöjä, vaan haastetut itse julkisesti lupaavat yrittää näyttää itse parhaansa mukaan esimerkkiä.

Aiemmin Pohjois-Savon poliisi on sisäisesti ottanut asian puheeksi poliisilaitoksella. Nyt myös Pohjois-Savon pelastuslaitos lupaa, että paloautot ja ambulanssit antavat suojatiellä jalankulkijoille tietä, jos eivät ole hälytysajossa.

–·Odotusarvo on tietysti ollut, että jalankulkijoille on annettu tietä aiemminkin, mutta nyt asia on otettu esille paloasemilla ja siitä muistutetaan kaikille, Pohjois-Savon pelastusjohtaja Jukka Koponen sanoo.

– Otamme haasteen mielellämme vastaan. Paloautot ja ambulanssit erottuvat aina liikenteessä. Niiden kuljettajien ajotavat kiinnittävät varmasti huomiota ulkopuolisissa, Koponen pohtii.

Kaikkiaan haasteeseen mukaan ovat tähän mennessä lupautuneet paloautot, poliisiautot, pelastuslaitoksen ambulanssit ja paikallisliikenteen bussit. Toiveissa on, että haasteeseen osallistujia löytyy vielä lisää.

Suojatie-kampanja on yhden Kuopion kaupungin turvallisuussuunnittelun alatyöryhmien ideoista.

Aiheesta lisää keskiviikon Savon Sanomissa.

Uusimmat

Kotimaa

Viikon puolivälissä viilenee – Keski-Euroopan helteet eivät yllä Suomeen

Lähes 7  000 suomalaista elää avioliitossa tai rekisteröidyssä parisuhteessa samaa sukupuolta olevan kanssa – "virallisia" sateenkaarilapsiperheitä vain 785

Supo: Isis-leiriltä palaavat naiset todennäköisesti lisäävät terrorismin uhkaa Suomessa

Ministerit täydensivät tietoja omistuksistaan ja veloistaan: Rinne ilmoitti omistavansa sadantuhannen euron moottoripurren puolisonsa kanssa

Supo: Isis-leiriltä palaavat naiset todennäköisesti lisäävät terrorismin uhkaa Suomessa

Tutut ruokabrändit ovat erilaisia ympäri Eurooppaa – Fantassa tuhdisti enemmän sokeria, sipseissä rasvaa

Tuoreelta aviomieheltä epäillään huijatun yli 100  000 euroa –  vaimolle vaaditaan vankeutta, myös kolme muuta syytteessä

"Seksuaalista itsemääräämisoikeutta olisi pitänyt vahvistaa jo aiemmin" – Professorin mukaan hallituksen lupaama seksuaalirikoslain kokonaisuudistus on kiireellisimpiä muutostarpeita rikoslaissa

Mies murtautui taloon, vei viinat ja teki kakan lattialle Huittisissa

Suomalaisten Turkin-matkailu elpyi, vaikka levottomuudet maassa jatkuvat – "Ihmisten muisti on aika lyhyt"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.