Palomiehet lupaavat antaa tietä

Useat viranomaiset antavat Kuopiossa julkisen lupauksen, että näyttävät parhaansa mukaan mallia kevyen liikenteen huomioimisessa liikenteessä silloin, kun eivät ole hälytysajossa.

Tempaus on valtakunnallisesti ainutlaatuinen, sillä se ei muistuta vain tavallisia autoilijoita noudattamaan liikennesääntöjä, vaan haastetut itse julkisesti lupaavat yrittää näyttää itse parhaansa mukaan esimerkkiä.

Aiemmin Pohjois-Savon poliisi on sisäisesti ottanut asian puheeksi poliisilaitoksella. Nyt myös Pohjois-Savon pelastuslaitos lupaa, että paloautot ja ambulanssit antavat suojatiellä jalankulkijoille tietä, jos eivät ole hälytysajossa.

–·Odotusarvo on tietysti ollut, että jalankulkijoille on annettu tietä aiemminkin, mutta nyt asia on otettu esille paloasemilla ja siitä muistutetaan kaikille, Pohjois-Savon pelastusjohtaja Jukka Koponen sanoo.

– Otamme haasteen mielellämme vastaan. Paloautot ja ambulanssit erottuvat aina liikenteessä. Niiden kuljettajien ajotavat kiinnittävät varmasti huomiota ulkopuolisissa, Koponen pohtii.

Kaikkiaan haasteeseen mukaan ovat tähän mennessä lupautuneet paloautot, poliisiautot, pelastuslaitoksen ambulanssit ja paikallisliikenteen bussit. Toiveissa on, että haasteeseen osallistujia löytyy vielä lisää.

Suojatie-kampanja on yhden Kuopion kaupungin turvallisuussuunnittelun alatyöryhmien ideoista.

Aiheesta lisää keskiviikon Savon Sanomissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.