Palomiesliitto boikotoi työaikatutkimuksen toteuttamistapaa

Suomen Palomiesliitto kehottaa, etteivät sen jäsenet, palomiehet ja muu henkilöstö, osallistu Työterveyslaitoksen uuteen työvuorotutkimukseen.

Liiton mukaan Työterveyslaitos on käynnistänyt tutkimus- ja kehittämishankkeen, jonka aiheena on, minkälainen työvuorojärjestelmä sopii pelastushenkilöstölle.

Tutkimuksen toteutumisen edellyttäisi pelastuslaitosten henkilöstön suostumusta osallistua kyselyihin ja kenttämittauksiin.

Kaikki alan henkilöstö ei ole Palomiesliiton jäseniä, mutta se on alan suurin henkilöstöjärjestö. Käytännössä tutkimus edellyttää liiton jäsenten suostumista mukaan.

Palomiesliiton voimakkaan reaktion syynä on se, ettei henkilöstön edustajia ollut kutsuttu mukaan hankkeen suunnitteluun, toteutukseen eikä johtoon.

Liiton mukaan hanke ei ole valtakunnallinen eikä esimerkiksi Työsuojelurahasto lähtenyt rahoittamaan sitä, koska ei pitänyt hanketta rahaston kriteerien mukaisena.

Keskustelu palomiesten ja ensihoitajien työaikamalleisa on tällä hetkellä hyvin arka aihe. Pelastusalan työntekijät pelkäävät, että vuorokausi-työrytmiä muutetaan säästösyistä eli työaikajärjestelmää muutetaan, jotta henkilökuntaa voitaan vähentää.

Lain mukaan työnantajalla on oikeus valita sovellettava työaikamalli, mutta malleita sovitaan työnantajan ja työntekijöiden neuvottelujärjestöjen kesken valtakunnallisilla ja paikallisilla virka- ja työehtosopimuksilla

Aloite työaikajärjestelyjen kenttätutkimuksesta tuli Etelä-Savon pelastuslaitoksen johdolta ja pilottikokeilu oli tarkoitus tehdä siellä.

Työterveyslaitoksen hankkeessa ovat mukana Etelä-Savon ja Keski-Suomen pelastuslaitokset, Kuntatyönantaja ja sisäministeriö. Hankkeen rahoittaa Palosuojelurahasto ja Työterveyslaitos.

Uusimmat

Kotimaa

Mies kuoli ulosajossa Ylivieskassa, auto törmäsi katto edellä isoon kuusenrunkoon

Tulli epäilee virolaisen nuuskan salakuljetusorganisaation kuljettaneen Suomeen 5  000 kiloa nuuskaa

Keskustassa myönnetään: Aluepolitiikassa pakko parantaa juoksua

122 peltipoliisin kameraa päällä nyt yhtä aikaa - Suonenjoella ja Kiuruvedellä räpsyy

Akavan hallitus saa vielä perata päätöksensä jättää Fjäderin luottamusäänestys järjestämättä

Pohjois-Koreasta loikannut kenraalin poika kertoo nuorten suhtautuvan välinpitämättömästi maan johtoon

Britanniassa vastustusta herättänyt Coca-Colan joulurekka tulee myös Suomeen ja Kuopioon – "Tämä ei ole mikään lasten tapahtuma"

Sitran selvitys: Suomi voisi leikata merkittävästi päästöjä ja säästää samalla jopa rahaa

Keskusta kamppailee mielikuvia vastaan

Tyrmäävä lausuntopalaute ei ole muuttamassa tielinjauksia

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.