Pankit korostavat vanhempien roolia sopivan pankkikortti-iän määrittelyssä – "Soveltuu hyvin alle 10-vuotiaallekin"

Nordean korteista vastaava johtaja Tero Pirskanen korostaa vanhempien vastuuta lasten ja nuorten pankkikortti-iän määrittelyssä.

– Eikö se ole kasvatuksesta kiinni, miten lapset opetetaan käyttämään kortteja tai muita välineitä, joita heille hankitaan, hän sanoo.

Osa pankeista määrittelee tilin katteen tarkistavalle kortille alaikärajan ja osa ei. Kaikki kuitenkin korostavat vanhempien roolia sopivan kortti-iän määrittelyssä. Yleensä alaikäinen ei edes saa korttia ilman molempien huoltajien suostumusta.

Pirskasen mielestä kortti soveltuu hyvin alle 10-vuotiaallekin.

– Minulla on kahdeksanvuotias tytär, joka harrastaa kahta eri urheilulajia ja saattaa olla päivän kilpailumatkoilla. Hän oli esimerkiksi syksyllä luistelukilpailuissa yhden yön reissulla. Hänelle on hankittu Electron-kortti. Vanhemman näkökulmasta on kätevää, kun pystyn omasta mobiilipankistani katsomaan vaikka reaaliaikaisessa, paljonko hänen tilillään on rahaa ja sääntelemään rahan käyttöä vaikka 20 euron erissä, Pirskanen konkretisoi.

Hänen mukaansa kortti on helppo ja hyvä tapa pitää huolta lapsen rahankäytöstä.

– En pidä tytön tilillä rahaa, vaan sinne siirretään vaikka 20 euroa tai 40 euroa, kun tulee esimerkiksi kisareissu tai joku muu tarve.

– Ja onhan se lapselle henkisesti kasvattava kokemus, kun hän pääsee maksamaan mehun tai jätskin kauppakeskuksessa tai vaikka kesällä torilla, Pirskanen toteaa.

Danske Bankin yksikönjohtaja Tarja Airaksinenkin pitää lasten käytössä korttia turvallisempana kuin käteistä rahaa.

– Nimenomaan tällaista korttia, joka katsoo, että tilillä on rahaa eikä päästä ylittämään tiliä, hän täsmentää.

Uusimmat

Kotimaa

Sipilä hallitusneuvotteluista: Kaikki on vielä auki –  Rinteen mukaan menoja ei tarvitse lähteä leikkaamaan yhtään

Rikolliset lähettävät Postin nimissä taas uusia huijausviestejä

Uskaltaako kauppasodan keskelle joutuneen Huawein puhelimen vielä ostaa? – "Kuluttajasuojalaissa ei ole otettu tällaista huomioon"

Lakimiesliitto vaatii työnantajaa puuttumaan tuomareiden, syyttäjien ja lakimiesten kohtaamaan vaikuttamiseen

Kevätkylvöt etenevät hyvin, viljelijät toivovat nyt sopivasti sateita

Kuopiossa on eniten kesämökkejä koko Suomessa – tilaston ykkössija tuli niukalla erolla toiseen savolaiskaupunkiin verrattuna

Yksityisille palveluille on kysyntää, lapsiperheet osaavat jo pyytää apua ruuhkavuosiin

Keskustalaiset ovat onnistuneet nostamaan Brysseliin muitakin kuin valtakunnanpoliitikkoja – "Kiersin joka ikisen Itä-Suomen kunnan vähintään kahdesti"

Tuhkarokkoa ja lääkkeille vastustuskykyisiä bakteereja tavattiin Suomessa edellisvuotta enemmän

Enemmistö EU-vaalien ehdokkaista ei purkaisi Venäjä-pakotteita – "Tilanne on yhä lähempänä Venäjän todellista miehitystä"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.