Pankkeja uhkaa lakko

Pankkeja uhkaa lakko 23. marraskuuta. Työtaistelu vaikuttaisi muun muassa OP-Pohjolan, POP-pankkien, säästöpankkien ja Sampo Pankin toimintaan. Lakko alkaa, jos alan palkoista ja työehdoista ei saada aikaan sopimusta.

Työtaistelu kestäisi viikon, ja siihen osallistuisi vajaat 3 000 toimihenkilöä.

Ammattiliitto Pro ja Ylemmät Toimihenkilöt YTN arvioivat, että lakko vaikuttaisi nopeasti pankkien asiakaspalvelun laatuun ja sujuvuuteen.

Lakkovaroitus koskee myös FD-Finanssidataa, Samlinkiä ja Danske Bankia.

- Finanssialan Keskusliitto ei ole ollut valmis käymään asiallisia neuvotteluja raamisopimuksen pohjalta. Tekstiasioista on neuvoteltu viikkotolkulla ilman työnantajan kunnollisia kannanottoja. Myöskään palkankorotusasioissa ei ole päästy eteenpäin, sanoo Pron puheenjohtaja Antti Rinne (sd.)

- On täysin käsittämätöntä, että Finanssialan Keskusliitto kantaa julkisuudessa huolta huonosta taloustilanteesta ja pelkää kriisin haittaavan rahoitusalan toimintaa, mutta ei kuitenkaan ole halukas sitoutumaan raamisopimukseen, huomautta YTN:n rahoitusalan pääneuvottelija Johanna Lähteenmäki.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Kuntaliitto: Korona heikentää kuntataloutta 1,7 miljardilla eurolla ensi vuonna

THL peräänkuuluttaa koronaviruksen testauskapasiteetin kasvattamista – myös testimenetelmiä halutaan lisätä

Hallituksen sote-esitys heiluttaa kuntien taloutta Kuntaliiton mielestä liikaa – Katso, kuinka paljon oma kuntasi häviäisi tai voittaisi

Kansalaisten verorasite ei muuttuisi sote-uudistuksessa ainakaan heti – verotus voi myöhemmin kiristyä etenkin jos maakunnillekin tulee verotusoikeus

Rajavartiolaitos kertoo, kuinka tiensä päähän tulevat valvontalentokoneet on määrä korvata – Dornierit ovat lentäneet jo 25 vuotta

Valtiovarainministeriö julkaisee tänään ehdotuksensa työllisyystoimista

Kokoomuksen Orpo esittää Suomeen testitakuuta

Suuret ammatti- ja keskusjärjestöt kehuvat hallituksen uutta etätyösuositusta – "Koko maata kattaviin rajoituksiin ei kannata suorilta mennä"

Taksiliitto toivoo maskisuosituksen laajentamista takseihin – "Oman matkan jälkeen taksiin saattaa tulla riskiryhmään kuuluva"

Sofia Belorf kirjoitti epäillyn pahoinpitelyn jälkeen Ranta-aholle, että pelkää tätä – "Liioittelee asiaa", Ranta-aho sanoi kuulustelijalle

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.