Paperiteollisuuden toimihenkilöitä marssi ulos – "Nyt meni kuppi nurin"

Ainakin osa paperiteollisuuden toimihenkilöistä on marssinut ulos työpaikoiltaan, kertoo ammattiliitto Pro. Pron mukaan syynä on se, että Metsäteollisuus on tarjonnut toimihenkilöille merkittävästi huonompaa sopimusta kuin työntekijöitä edustava Paperiliitto sai.

– Nyt meni kuppi nurin. Haluamme neuvottelupöydässä yhdenvertaista kohtelua muiden kanssa, toimihenkilöt kertovat tiedotteessa.

Ulosmarssien laajuudesta ei ole vielä tietoa. Stora Enson Oulun-tehtaalla toimihenkilöt jäivät saapumatta aamuvuoroon.

–  Sellaisen viestin sain työnantajalta, ettei porukka ole töissä, kertoo Helsingistä neuvotteluista tavoitettu pääluottamusmies Ari Kuismin.

Nokialla Essity Finlandin paperiteollisuuden prolaiset toimihenkilöt marssivat ulos työpaikaltaan eilen illalla kello 22. Ulosmarssi kestää torstaihin saakka, kunnes toimihenkilöiden lakon on määrä alkaa. Ulosmarssi on järjestetty myös Tampereella.

Metsäteollisuus tuomitsee ulosmarssit

Metsäteollisuus syyttää Prota jäsenten ohjaamisesta laittomaan lakkoiluun metsäteollisuuden tuotantolaitoksilla Oulussa, Nokialla ja Tampereella.

Syy laittomuuteen on Metsäteollisuuden mukaan se, että ulosmarssit on toteutettu tehtailla, jotka eivät ole seitsenpäiväisen työsulun piirissä. Työnseisauksesta olisi myös Metsäteollisuuden mukaan pitänyt ilmoittaa 14 vuorokautta ennen sen alkamisesta.

–  Ammattiliitto Pro halveksuu työtaisteluja koskevaa lainsäädäntöä sekä myös työriidan sovitteluprosessia. Ammattiliitto Pron toiminta on täysin tuomittavaa, sanoo Metsäteollisuuden työmarkkinajohtaja Jyrki Hollmén tiedotteessa.

Metsäteollisuuden ja Pron työkiistan sovittelun on määrä jatkua torstaina sovittelija Jukka Ahtelan johdolla. Sovittelun oli määrä jatkua jo keskiviikkoiltana, mutta Ahtela kertoi STT:lle siirtäneensä tapaamista seuraavaan päivään käytännön aikatauluongelmien takia. Meneillään on nyt monia sovitteluja päällekkäin, Ahtela sanoi.

–  Tämä oli minun ehdotukseni. Katsoin että tilanne oli nyt sellainen, että on asioita jotka vaativat kypsyttelyä, Ahtela sanoi.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Korjattu uutista klo 15.08: Työkiistan sovittelua jatkaa Jukka Ahtela, ei valtakunnansovittelija. Juttua myös täydennetty Ahtelan kommenteilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Vesihuollon myynti houkuttaa talousvaikeuksien keskellä Ähtärissä – pienten kuntien vesihuoltolaitokset tuskin kuitenkaan kiinnostavat sijoittajia

Uutisanalyysi: Oppivelvollisuus laajenee, mutta kuka ottaa kopin opintonsa keskeyttävästä nuoresta?

Sahojen ja vaneritehtaiden lakko päättyy – "Osapuolten näkemykset olivat alkumetreistä saakka todella, todella kaukana toisistaan"

Saimaannorpille kolattiin noin 150 apukinosta huonosta lumitilanteesta huolimatta – "Rannat ovat paljaat, ja keväinen laine lyö rantaan", kuvailee WWF:n aluevastaava tilannetta Etelä-Saimaalla

Ongelmat Nordean tileissä poistuneet

Massiivinen työllisyyskokeilu viivästymässä syksyyn – kunnille annetaan vastuu työttömistä, mutta ohjaavatko kunnat sakkojen pelossa ihmisiä kuntouttavaan työtoimintaan?

Myrskytuulet heikkenivät aamun valjetessa – yöllä puhuroi puuskissa jopa 24 metriä sekunnissa

Kotimaisuutta myydään valmistajatiedoin ja Suomen lipuin – ruoan alkuperä voi olla toinen, mutta huhtikuusta alkaen tietoa pitää tarjota enemmän

Allergia- ja astmariski kasvaa, kun ilmastonmuutos lämmittää entistä sateisempaa Suomea

Sosiaalinen media aiheuttaa ulkonäköpaineita varsinkin nuorille naisille, todistaa tutkimus

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.