Piispa Jari Jolkkonen Kotimaa24:ssä: "Paremman toimeentulon takia lähteneille ei pitäisi antaa turvapaikkaa"

Kuopion piispan Jari Jolkkosen mielestä tasavallan presidentti Sauli Niinistö toi valtiopäivien avajaispuheessaan esille kyllästymisensä negatiiviseen keskustelukulttuuriin.

– Olemme hyviä haukkumaan toisiamme. Keskustelu on hankalaa, jos ymmärretään tahallaan väärin tai tehdään yksittäisistä sanoista suuria kohuja, Jolkkonen toteaa Kotimaa24:n haastattelussa.

Puheessaan Niinistö muun muassa arvosteli suomalaista maahanmuuttoon liittyvää keskustelukulttuuria ja totesi maahanmuuton Eurooppaan ja myös Suomeen olevan paljolti kansainvaellusta.

Jolkkonen kommentoi myös presidentin puheen paljon huomiota herättänyttä viittausta kansainvälisiin sopimuksiin.

– Mielestäni tulkinta, että presidentti olisi kyseenalaistanut sen, pitääkö Suomen noudattaa kansainvälisiä sopimuksia, on pahantahtoinen. Kaikki tietävät, että esimerkiksi Dublinin ja Schengenin sopimukset ovat kriisissä, kun kaikki sopijamaat eivät niitä näytä enää käytännössä noudattavan.

Jolkkosen mielestä Niinistö on huolissaan maahanmuutosta koko Euroopan tasolla ja vaatii muutoksia aika nopealla aikataululla.

– Sotaa pakenevia on autettava, mutta paremman toimeentulon takia lähteneille ei pitäisi antaa turvapaikkaa. Pidän hyvänä sitä, että presidentti piti välttämättömänä sotaa pakenevien auttamista. Mielestäni se on moraalinen velvollisuutemme, johon myös kansainväliset sopimukset velvoittavat, Jolkkonen huomauttaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kirkon Ulkomaanapu ja Amnesty hämmästyivät Niinistön puheesta

Presidentti Niinistö ryöpytti maahanmuuttopolitiikkaa

Uusimmat

Kotimaa

MTV: Jari Aarniota epäillään törkeästä velallisen epärehellisyydestä vuosina 2016–2018

Kello tikittää ilmastotoimille, mutta hallitus edelleen selvittää – Kulmunin mukaan asioiden tekeminen hyvin vaatii aikaa

Helsingin Hietalahden ampumisen taustalla kahden suvun riita, epäillyn sukua oli painostettu lähtemään Suomesta

Ruokavirasto aloittaa yt-neuvottelut, arvioitu vähennystarve lähes sata henkilötyövuotta – Kuopiossa tutkitaan eläintauteja

EU-jäsenyys maksoi viime vuonna 105 euroa jokaista suomalaista kohti

Oikeusministeri Henriksson: Virkamiehiin kohdistuvan maalittamisen tulisi olla virallisen syytteen alaista

Lääkesaatavuudessa jo yli 1  300 häiriötä tänä vuonna – huoli rintasyöpälääke letrotsolista sen sijaan ohi

Vuoden 2019 Paikallislehtikilpailun finalistit on valittu – mukana on myös Kiuruvesi-lehti

Kivihiilen ja turpeen poistuminen tuplaa puupolttoaineen käytön – "Sellaista määrää puuta ei löydy mistään"

Vihreän Langan toiminnan päättyminen herättää surua ja tyrmistystä päätoimittajissa: "En olisi ajatellut, että vaalivoiton jälkeen tapahtuu näin"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.