Piispa Jari Jolkkonen Kotimaa24:ssä: "Paremman toimeentulon takia lähteneille ei pitäisi antaa turvapaikkaa"

Kuopion piispan Jari Jolkkosen mielestä tasavallan presidentti Sauli Niinistö toi valtiopäivien avajaispuheessaan esille kyllästymisensä negatiiviseen keskustelukulttuuriin.

– Olemme hyviä haukkumaan toisiamme. Keskustelu on hankalaa, jos ymmärretään tahallaan väärin tai tehdään yksittäisistä sanoista suuria kohuja, Jolkkonen toteaa Kotimaa24:n haastattelussa.

Puheessaan Niinistö muun muassa arvosteli suomalaista maahanmuuttoon liittyvää keskustelukulttuuria ja totesi maahanmuuton Eurooppaan ja myös Suomeen olevan paljolti kansainvaellusta.

Jolkkonen kommentoi myös presidentin puheen paljon huomiota herättänyttä viittausta kansainvälisiin sopimuksiin.

– Mielestäni tulkinta, että presidentti olisi kyseenalaistanut sen, pitääkö Suomen noudattaa kansainvälisiä sopimuksia, on pahantahtoinen. Kaikki tietävät, että esimerkiksi Dublinin ja Schengenin sopimukset ovat kriisissä, kun kaikki sopijamaat eivät niitä näytä enää käytännössä noudattavan.

Jolkkosen mielestä Niinistö on huolissaan maahanmuutosta koko Euroopan tasolla ja vaatii muutoksia aika nopealla aikataululla.

– Sotaa pakenevia on autettava, mutta paremman toimeentulon takia lähteneille ei pitäisi antaa turvapaikkaa. Pidän hyvänä sitä, että presidentti piti välttämättömänä sotaa pakenevien auttamista. Mielestäni se on moraalinen velvollisuutemme, johon myös kansainväliset sopimukset velvoittavat, Jolkkonen huomauttaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kirkon Ulkomaanapu ja Amnesty hämmästyivät Niinistön puheesta

Presidentti Niinistö ryöpytti maahanmuuttopolitiikkaa