Parituhatta litraa vettä tulvi tukkuun

Rikkoutuneesta sprinkleristä tulvi vettä tukkuliikkeeseen perjantai-iltana Kuopion Leväsellä. Onnettomuuden takia kaksi isoa myymälää jouduttiin sulkemaan.

Trukin kuljettaja osui trukilla vahingossa automaattisen sammutusjärjestelmän suuttimeen ja putkistoon kello 18:n jälkeen Metrotukussa Leväsentiellä. Rikkoutuneesta sprinkleristä valui vettä myymälään niin kauan, kunnes palomiehet tulivat sulkemaan pääsulun ja aloittivat veden poiston lattioilta.

Vahingot myyntitavaroille jäivät kuitenkin pieniksi, kun lähes kaikki tavara oli hyllyissä tai kuormalavojen päällä.

Suoraan vesivuodon alle jääneet tavarat kastuivat, mutta muuten vuotovesi levisi matalaksi kerrokseksi noin 350 neliön alalle betonilattialle.

Metrotukun myymälätilassa ei ollut yhtään lattiakaivoa, jonne vesi olisi päässyt, joten palomiehet joutuivat lastaamaan vedet niin, että ne saatiin poistettua tilasta vesi-imurilla. Veden poistoon käytettiin myös lattianpesukonetta, jolla vettä sai imettyä tilasta.

Myös samassa kiinteistössä oleva Maxi-Makasiini joutui sulkemaan automaattisen paloilmoitinhälytyksen takia myymälän. Kun palomiehet olivat tarkistaneet paloilmoitinlaitteen ja tilanteen paikalla, myymälä voitiin avata vielä asiakkaille katkoksen jälkeen.

Metrotukun lattioiden kuivattelua jatkettiin pitkään perjantai-iltaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.