Parvekkeesta kesämökki keskelle kaupunkia

1950-luvun alkuperäinen takka hurmasi Raija Kotkanojan ja Kalevi Ollikaisen heidän tulevassa kodissaan vuosi sitten. Toinen seikka oli kuopiolaisen kerrostalon kulmahuoneiston avaruus ja valoisuus.

Asunto vaati ison remontin, mutta pariskunnalla oli aikaa vain kaksi kuukautta. Sen jälkeen entinen koti piti olla tyhjä uusia omistajia varten. Samassa ajassa he halusivat myös itselleen muuttovalmiin asunnon. He saivat avukseen kuopiolaisen sisustussuunnittelija Rauno Krögerin.

– Jos emme olisi saaneet häntä suunnittelemaan remonttia, miettisimme varmaan vieläkin pintojen sävyjä, kiittelee Kotkanoja.

Kaikki Kotkanojan ja Ollikaisen toiveet toteutuivat remontissa. Nyt koti on tyylikäs ja toimiva kahden aikuisen asunto. Talon 1950-luvun henki on kuin tehty puitteiksi suomalaiselle designille. Myös saunassa käytetty sormipaneeli ja takkaa kiertävät, lattialaatoituksen alta esiin kaivetut alkuperäiset tiilet tuovat tuulahduksen sotien jälkeisiltä vuosikymmeniltä.

Laituriteemalla toteutettu parveke on piste i:n päälle. Järvimaisemista otettujen valokuvasuurennosten maisemissa saa istahtaa rauhassa ja kuvitella olevansa mökkilaiturilla kuunnellen lokkien kirkunaa ja laineiden liplatusta Kallavedellä.

Lue koko juttu ja katso lisää kuvia lauantain Savon Sanomista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Kolmevuotias lapsi hukkui jokeen Lahdessa

Miehen epäillään pahoinpidelleen avopuolisonsa Kuusamossa – nainen löydettiin myöhemmin kuolleena

Tuhansien ihmisten huijaamista yrittäneitä miehiä ei pysäyttänyt edes rikostuomio –  kaksikko kauppasi katteettomia palveluita ja lähetteli perusteettomia perintäkirjeitä

Tänään voi seurata Kuun punertavaksi muuttavaa osittaista kuunpimennystä – pimennys näkyy parhaiten illaksi selkenevässä Etelä-Suomessa

Suomalainen vehnänviljelijä sai huomiota Ursula von der Leyenin puheessa – Nämä kolme kysymystä suomalaismepit kysyivät komission puheenjohtajaehdokkaalta

Moni luulee olevansa porvari, mutta on professorin mukaan väärässä – kevään vaalit osoittivat vanhojen yleispuolueiden ongelmat

Jäähalliin tunkeuduttiin viikonlopun aikana Kajaanissa – kaapeista vietiin alkoholia, jäälle rikottiin pulloja ja jääkoneella ajettiin pitkin kaukaloa

Venäläislehti kysyi Haavistolta tämän homoseksuaalisuuden vaikutuksista Venäjä-diplomatiaan – "Se voi haitata toista osapuolta"

Pääministeri Rinne Irakin karkottamista suomalaislapsista: Karkotettuja lapsia ei ole tullut Suomeen

Komission johtoon tähyävä Ursula von der Leyen lupaa taistella ilmaston puolesta – "Eurooppa on kuin pitkä avioliitto, rakkaus ei ole samanlaista kuin aluksi, mutta syvenee"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.