Parvekkeesta kesämökki keskelle kaupunkia

1950-luvun alkuperäinen takka hurmasi Raija Kotkanojan ja Kalevi Ollikaisen heidän tulevassa kodissaan vuosi sitten. Toinen seikka oli kuopiolaisen kerrostalon kulmahuoneiston avaruus ja valoisuus.

Asunto vaati ison remontin, mutta pariskunnalla oli aikaa vain kaksi kuukautta. Sen jälkeen entinen koti piti olla tyhjä uusia omistajia varten. Samassa ajassa he halusivat myös itselleen muuttovalmiin asunnon. He saivat avukseen kuopiolaisen sisustussuunnittelija Rauno Krögerin.

– Jos emme olisi saaneet häntä suunnittelemaan remonttia, miettisimme varmaan vieläkin pintojen sävyjä, kiittelee Kotkanoja.

Kaikki Kotkanojan ja Ollikaisen toiveet toteutuivat remontissa. Nyt koti on tyylikäs ja toimiva kahden aikuisen asunto. Talon 1950-luvun henki on kuin tehty puitteiksi suomalaiselle designille. Myös saunassa käytetty sormipaneeli ja takkaa kiertävät, lattialaatoituksen alta esiin kaivetut alkuperäiset tiilet tuovat tuulahduksen sotien jälkeisiltä vuosikymmeniltä.

Laituriteemalla toteutettu parveke on piste i:n päälle. Järvimaisemista otettujen valokuvasuurennosten maisemissa saa istahtaa rauhassa ja kuvitella olevansa mökkilaiturilla kuunnellen lokkien kirkunaa ja laineiden liplatusta Kallavedellä.

Lue koko juttu ja katso lisää kuvia lauantain Savon Sanomista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.