Pekkarinen jättäisi Väyryselle oven auki

Keskustan pitkäaikainen kansanedustaja Mauri Pekkarinen yllättyi europarlamentaarikko Paavo Väyrysen ratkaisusta perustaa oma puolue. Eduskunnan ensimmäisenä varapuhemiehenä toimiva Pekkarinen sanoo, että ei ole tavannut ihmisiä, jotka olisivat vaihtamassa keskustasta Väyrysen kansalaispuolueeseen. Pekkarisen mukaan keskustan pitää jättää ovi auki, jos Väyrynen asiaa harkittuaan haluaa palata puolueeseen.

– Paavo on tehnyt samansuuntaisia liikkeitä, mutta aina hän on palannut (keskustaan), Pekkarinen sanoo.

Väyrysen mukaan uuden puolueen tärkein tehtävä on toteuttaa Suomen irrottautuminen euroalueesta.

– Kriittisyys on ollut hänellä pitkään vallitseva piirre, erityisesti eurojäsenyys on ollut aivan erityisen vaikea asia, Pekkarinen sanoo.

Pekkarinen sanoo, että keskustan sisällä moni sinänsä jakaa Väyrysen kritiikin Suomen viemisestä euroalueeseen. Myös Pekkarinen vastusti euroon liittymistä.

– Kun kuitenkin siellä olemme, yksipuolinen lähtö olisi niin suuri riski, että siinä näkemyksemme Paavon kanssa eroavat, Pekkarinen sanoo.

Viime viikolla Väyrynen sanoi olevansa pettynyt keskustan nykylinjaan, mutta ei vielä silloin aikonut vaihtaa puoluetta. Väyrysen mukaan liberaalit määräävät keskustan linjan tukenaan joukko lestadiolaispoliitikkoja, kun taas perinteiset alkiolaiset keskustalaiset on pantu sivuun.

– Se on Paavon retoriikkaa, jolla hän ryydittää eurojäsenyyteen liittyviä peruspyrkimyksiään, Pekkarinen sanoo.

Pekkarinen sanoo, että ei ole ollut Väyryseen yhteydessä.

He ovat tehneet pitkään yhteistyötä, sillä Pekkarinen toimi 1970-luvulla työvoimaministeri Väyrysen poliittisena sihteerinä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tätä Paavoa en tunne

Paavo Väyrynen perustaa oman puolueen