Pelastuslaitos ei ehtinyt terveyskeskuksen avuksi – satoi jo liikaa

Pelastuslaitos sai vajaa kymmenen vahingontorjuntahälytystä Iisalmessa tänään aamupäivän aikana. Syynä hälytyksiin olivat sadekuurot, joiden myötä vesi tulvi asuntoihin ja liiketiloihin.

Iisalmen terveyskeskuksessa vesi täytyi poistaa kellarikerroksesta oman henkilökunnan voimin, sillä kaikki pelastuslaitoksen neljä yksikköä olivat kiireisiä toisaalla. Vahinko havaittiin hieman ennen aamukymmentä ja vesi saatiin pois noin kello 13 mennessä. Kellarikerroksessa on varastotiloja sekä henkilökunnan pukuhuoneita. Sinne oli päässyt vettä, koska sadevesiviemärin tulppa oli irronnut.

Terveyskeskuksen lisäksi vesivahingosta kärsivät ainakin kirpputorimyymälä ja linja-autoasemalla sijaitseva yritys. Osassa hälytyksistä riitti se, että pelastuslaitos kävi tarkistamassa tilanteen.

Iisalmen sademäärä ei ole Ilmatieteen laitoksen tiedossa, sillä paikkakunnalla ei ole mittauspistettä. Lähimpien, Vieremällä ja Maaningalla sijaitsevien mittauspisteiden mukaan vettä satoi vain 0–10 millimetriä vuorokaudessa.

Ilmatieteen laitos antaa sadevaroituksen, kun sadetta on luvassa joko vähintään 50 millimetriä vuorokaudessa tai vähintään 20 millimetriä tunnissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.