Pelastuslaitos lisää valmiuttaan

Pohjois-Savon pelastuslaitos aikoo poikkeuksellisesti nostaa valmiutta osalla paloasemistaan poikkeuksellisen kuivuuden ja tahallisten palojen takia.

Pelastuslaitos aikoo palkata lisää apua osalle Pohjois-Savon paloasemista. Jos näin tehdään, se lisää kuntien kuluja.

–·Harkitsemme nyt vakavasti, onko paloasemilla tarvetta nostaa valmiutta niillä paikkakunnilla, joissa on kaikkein kuivinta ja joissa valmiudessa on parannettavaa, Pohjois-Savon pelastusjohtaja Jukka Koponen sanoo.

Pohjois-Savossa on vakinaisia palomiehiä hälytysvalmiudessa ympäri vuorokauden Iisalmessa, Siilinjärvellä, Kuopiossa ja Varkaudessa. Muualla avuksi tullaan käytännössä kotoa. Osalla maalaispaikkakunnista ei ole aina varmuutta, kuinka moni vapaaehtoinen pystyy milloinkin vastaamaan hälytykseen.

Koposen mukaan tärkein syy pelastuslaitoksen huoleen on maastopalovaroitus ja poikkeuksellisen kuiva maasto, johon sääennuste näyttää vain huononevaa tilannetta.

Oman lisänsä tilanteeseen tuo kuitenkin Maaningan ympäristön tuhopolttosuma.

 

Aiheesta lisää torstain Savon Sanomissa.

Uusimmat

Kotimaa

7 000 asukkaan kaupunki sai kaksi kansanedustajaa, 54000 asukkaan kaupunki ei yhtään – "Nyt meillä on suorat yhteydet Arkadianmäelle"

Väitös: Rekkakuskien työ on täynnä "rytmihäiriöitä" ja ristiriitaisia odotuksia

Lähijunia kohtaan on virinnyt uutta kiinnostusta – pullonkaulana rataverkon tukkoisuus

Oulun laajan hyväksikäyttö- ja raiskausepäilyn ensimmäinen käräjäkäsittely alkaa tänään

Eduskunta aloittelee uutta vaalikautta – kansanedustajien valtakirjat tarkastetaan tänään

Yhden teepaidan valmistaminen kuluttaa saman verran vettä kuin ihminen juo 2,5 vuodessa: "Avaa vaatekaappisi ovi, ja aloita syvähenkinen mietiskely omista kulutustottumuksistasi"

Kotkassa syttyi palo Finexin 1  500 neliön teollisuushallissa – palo saatu toimitusjohtajan mukaan sammutettua

Eduskunta aloittaa työnsä tiistaina uudella kokoonpanolla

Jenni Passi haluaa välttämättä lapsen, jolla on Facebookin perustajan Mark Zuckerbergin geenit – kirjailija Jussi Lehmusvesi paljastaa, miksi

Munkki tarvitsee rekkakuormallisen huumorintajua, joten Isä Nasari joutuu kiusaukseen aina kun hän näkee tekstin: "Munkin tekee mieli kahvia"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.